Демократическая партия Молдовы

Пресс-релиз

21 October 2021

Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, a discutat cu deputaţii români Titus Corlăţean şi Andi Cristea

Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, a discutat cu deputaţii români Titus Corlăţean şi Andi Cristea

Preşedintele interimar al Partidului Democrat din Moldova, Monica Babuc, a avut astăzi o întrevedere cu deputaţii români Titus Corlăţean şi Andi Cristea, fruntaşi ai Partidului Social Democrat din România. Oficialii români se află la Chişinău în cadrul unei delegaţii a Comisiei pentru politică externă şi a celei pentru afaceri europene ale Senatului şi Camerei Deputaţilor din Parlamentul României.

Interlocutorii au avut un schimb de opinii privind situaţia social-politică de la Chişinău şi Bucureşti, criza energetică, lupta cu pandemia COVID-19, dar şi colaborarea dintre PDM şi PSD România.

Dna Babuc a menţionat că Partidul Democrat are oameni competenţi, responsabili şi profesionişti, oameni de care suntem mândri şi care pot contribui la depăşirea problemelor majore cu care ne confruntăm: criza pandemică şi energetică, tarife şi preţuri în creştere. „Suntem un partid de centru-stânga proeuropean, un partid care împărtăşeşte valorile naţionale şi tradiţia care ne caracterizează deopotrivă şi vom munci în continuare pentru a asigura dezvoltarea ţării şi bunăstarea cetăţenilor noştri,” a spus Monica Babuc.

Dna Babuc a mulţumit deputaţilor români pentru relaţia de prietenie de lungă durată şi colaborare cu PSD România, cu care avem aceleaşi obiective politice şi suntem membri ai aceleiaşi familii socialiste europene.

Liderul democrat a exprimat de asemenea gratitudine statului român pentru susţinerea constantă acordată în lupta cu pandemia şi în parcursul nostru european, accentuând că România a fost şi rămâne un avocat, un partener şi un bun prieten al ţării noastre.