Демократическая партия Молдовы

11 May 2021

PDM prezintă Planul de ţară „MOLDOVA ALTFEL” şi lansează o provocare: Haideţi să facem ALTFEL, să avem nu o luptă a declaraţiilor, ci a ideilor

Partidul Democrat din Moldova a prezentat astăzi Planul de ţară „MOLDOVA ALTFEL”. PDM este singura formaţiune politică care are un plan cu măsuri concrete pentru ieşirea ţării din criză şi blocaj.

Ştim că ţara asta poate arăta şi altfel. MOLDOVA ALTFEL e o ţară cu bunăstare, în care tinerii trăiesc în Prima lor Casa din momentul formării unei familii, iar cei în vârstă au pensii decente, îngrijiri medicale la timp şi respectul întregii societăţi. O ţară cu economie puternică, în care businessul are o relaţie corectă cu statul, o ţară în care vorbim despre creştere economică, despre IT şi inovaţie, agricultură performantă şi instrumente fiscale moderne.

MOLDOVA ALTFEL e o ţară în care educaţia este prioritate, e o ţară cu grădiniţe şi şcoli renovate, o ţară cu salarii pentru pedagogi şi condiţii bune pentru elevi, o ţară cu universităţi serioase.

MOLDOVA ALTFEL e o ţară în care infrastructura e cu adevărat european, iar investitorii nu se tem să vină, pentru că ştiu că în cazul unui litigiu, justiţia va face dreptate.

Împreună putem construi MOLDOVA ALTFEL, o Moldova în care tradiţiile noastre de veacuri, valorile moralei creştine şi bunul simţ sunt puse în capul mesei, a declarat preşedintele PDM, Pavel Filip.

Partidul Democrat din Moldova este partidul care a făcut lucruri concrete pentru cetăţeni, partidul care are oameni cu pregătirea şi experienţa necesară pentru a conduce şi administra o ţară. Ceea ce ne dorim noi şi orice ţară sănătoasă este BUNĂSTARE pentru oamenii noştri. Ce înseamnă asta? Vrem ca oamenii să trăiască mai bine, să aibă SĂNĂTATE, VENITURI MAI MARI, SECURITATE, să aibă ACCES LA PROCURAREA LOCUINŢEI şi un LOC DE MUNCĂ stabil. Pentru asta, desigur, e nevoie de bani, iar banii la buget vin dacă ai o ECONOMIE puternică. Asta înseamnă STABILITATE ECONOMICĂ, IT ŞI INOVAŢIE, AGRICULTURĂ PERFORMANTĂ, INSTITUŢII PUTERNICE ŞI CORECTE, SISTEM FISCAL EFICIENT. Cu siguranţă, nu poţi avea o economie puternică şi nu poţi atrage investiţii, dacă nu ai EDUCAŢIE, JUSTIŢIE, INFRASTRUCTURĂ. Vorbim despre un sistem de educaţie care generează profesionişti şi forţă de muncă înalt calificată, despre un sistem de justiţie în care un investitor străin are încredere că i se va face dreptate, despre infrastructura atât de necesară dezvoltării economice.

Liderul democrat a lansat o provocare partidelor şi liderilor politici. „Haideţi să facem din următoarea perioadă nu o luptă a declaraţiilor, ci o luptă a ideilor. Haideţi să facem astfel încât, măcar o dată, dezbaterile electorale şi emisiunile să fie despre programe, despre idei, despre planuri. Haideţi să lăsăm de data asta sirienii, războaiele civile, gay-ii şi lesbienele, tancurile ruseşti, vneshnee upravlenie, pericolul străinilor, coţofenele, porumbeii, curcanii. Haideţi să lăsăm faptele şi cifrele să lupte pentru noi, nu vorbele şi fake newsurile. Haideţi să luptăm aşa încât într-un final să construim, nu să distrugem. Haideţi să le demonstrăm oamenilor că putem fi şi ALTFEL, că putem fi cumpătaţi, sinceri şi mai buni. Haideţi să demonstrăm că putem construi o ALTFEL DE MOLDOVA”, a conchis Pavel Filip.