Демократическая партия Молдовы

Пресс-релиз

24 April 2021

PDM nu a votat Declaraţia privind uzurparea CC. Pavel Filip: Îmi pare rău pentru oameni care au ajuns la cheremul a doi politicieni iresponsabili

PDM nu a votat Declaraţia privind uzurparea CC. Pavel Filip: Îmi pare rău pentru oameni care au ajuns la cheremul a doi politicieni iresponsabili

Fracţiunea PDM nu a votat Declaraţia cu privire la recunoaşterea caracterului captiv al Curţii Constituţionale. Preşedintele PDM, Pavel Filip, a declarat de la tribuna Parlamentului că în prezent cetăţenii R. Moldova asistă la o luptă interminabilă între doi politicieni.

Dacă săptămâna trecută partida e câştigată de Maia Sandu, care şi-a obţinut mult aşteptatele anticipate, săptămâna aceasta îşi ia revanşa Igor Dodon. De aici şi această declaraţie privind uzurparea.

„În loc să vorbim despre vaccin, economie, securitate naţională şi siguranţă fizică, discutăm, aici în Parlament şi în studiourile tv, despre ce a mai zis Igor Dodon sau despre ce a mai făcut Maia Sandu. Când vă convine, criticaţi Curtea Constituţională şi iată o acuzaţi de uzurpare, când nu vă convine – alergaţi la curte ca să întrebaţi despre fiecare pas pe care îl faceţi”, a spus Pavel Filip.

Potrivit lui, în sfârşit, recent cei doi politicieni au căzut de acord: ambii vor anticipate. Doar că unii vor prezidenţiale, iar alţii vor parlamentare. Între timp, în Moldova oamenii sunt răpiţi ziua în amiaza mare, oamenii de afaceri – atacaţi cu grenade, iar la frontieră vecinii îşi mobilizează forţele armate. Unii dintre cetăţenii noştri se duc să se vaccineze în România, alţii fac la fel în Rusia.

„Ce fel de stat e acela care nu-şi poate proteja cetăţenii? Ce spun bieţii oameni care azi au mai îngropat pe cineva? Cât de mult îi interesează oare aceste lupte politice între 2 politicieni iresponsabili şi aroganţi care se gândesc doar la propriul interes. Îmi pare sincer rău pentru ţară, pentru oameni, că au ajuns la cheremul acestor doi iresponsabili, care nu ştiu să construiască, ci doar să distrugă”, a conchis liderul democrat.