Демократическая партия Молдовы

09 October 2021

PDM FACE APEL LA CALM: OAMENII AU NEVOIE DE FAPTE CARE SĂ LE FACĂ VIAŢA MAI BUNĂ, NU DE SHOW-URI CU MASCAŢI

Preşedinţii Organizaţiilor Teritoriale ale Partidului Democrat din Moldova şi membrii Biroului Executiv al partidului s-au reunit astăzi într-o şedinţă de lucru. Democraţii au făcut un schimb de opinii referitor la situaţia din cadrul partidului, dar au discutat şi despre situaţia din ţară.

PDM urmăreşte cu îngrijorare tensionarea atmosferei în societate. La doar 2 luni de la instalarea noului Guvern, aşteptările cetăţenilor rămân a fi mari. În ciuda unor încercări ale noii guvernări de reanimare a relaţiilor cu partenerii externi şi majorarea insuficientă a pensiilor pentru o categorie de pensionari, oamenii din teritoriu se plâng de creşterea continuă a preţurilor şi de incertitudinea legată de tarifele la gaz.

Democraţii consideră că instabilitatea politică a favorizat începerea unui război al clanurilor în cadrul structurilor de forţă, război care a culminat cu reţinerea Procurorului General. PDM condamnă orice eventuală implicare a politicului şi politicienilor în acest proces şi consideră că acest dosar deosebit de sensibil trebuie examinat cu maximă transparenţă şi informare publică, în conformitate cu principiile democraţiei, respectării drepturilor omului, a libertăţilor fundamentale şi a statului de drept.

Partidul Democrat face apel la calm către toate părţile, atât cei de la guvernare, cât şi cei din opoziţie, să nu escaladeze situaţia şi să nu incite cetăţenii la violenţă şi agresiune. Oamenii au nevoie de realizări şi fapte care să le facă viaţa mai bună, nu de show-uri cu mascaţi.