Демократическая партия Молдовы

24 April 2021

Declaraţia PDM privind situaţia politică din ţară urmare abuzurilor din Parlament

Partidul Democrat din Moldova urmăreşte cu îngrijorare escaladarea situaţiei social-politice din ţară şi agravarea crizei economice şi sanitare. Republica Moldova intră într-o zonă gri, o zonă de nesiguranţă, incertitudine şi haos.

Criza economică se adânceşte, pandemia nu este gestionată eficient, procesul de vaccinare este lent, persoane sunt răpite ziua în amiaza mare, oamenii de afaceri sunt atacaţi cu grenade, la frontiera ţării vecinii noştri se înarmează.

Pe scena politică tabloul este absurd şi grotesc. Ieri în parlament şi la Curtea Constituţională am urmărit un evident abuz. S-au călcat liniile roşii, activitatea politică a ieşit complet din albia constituţională, s-a mers prea departe.

De câţiva ani Moldova este blocată, anii 2019, 2020 şi 2021 pot fi consideraţi deja ani pierduţi, în ţară avem haos şi anarhie. Motivul pentru care lucrurile au scăpat total de sub control este această luptă interminabilă între două formaţiuni politice şi liderii lor.

PDM regretă acţiunile întreprinse în ultima perioadă de respectivele partide politice. Acţiuni care nu au nici o legătură cu statul de drept, legalitatea sau democraţia şi condamnă acţiunile şi deciziile luate de actorii politici strict prin prisma propriilor orgolii.

Nu ne vom implica în acest duel al orgoliilor nici de o parte, nici de cealaltă. Singurii noştri aliaţi sunt oamenii, iar oamenii vor linişte. Şi mai vor ca în ţara lor lucrurile să se mişte înainte.

Alegerile au trecut.

PDM face apel la calm, face apel la aceste 2 forţe politice (PSRM şi PAS) să oprească războaiele politice, să nu permită ca situaţia să degenereze şi, dacă le pasă măcar puţin de ţara aceasta şi de oameni, să identifice un numitor comun şi să se concentreze pe adevăratele probleme ale cetăţenilor şi ţării. În măsura în care va fi necesar, PDM va contribui la identificarea unei soluţii care să aducă linişte şi stabilitate oamenilor.

În acest context, pentru PDM prioritate rămâne ţara şi cetăţenii. În această perioadă complicată, rămânem alături de oameni. Le vom explica ce se întâmplă, vom discuta cu ei şi vom veni cu soluţii concrete la problemele cu care se confruntă. Pentru că oamenii care s-au săturat de show-uri şi haos, care vor linişte şi dezvoltare în ţară, au nevoie de alternativă. Această alternativă este PDM.

Avem oameni extraordinari în partid: oameni cărora le pasă de ţara asta, oameni profesionişti şi gospodari, oameni cu verticalitate. Cu oameni ca aceştia vom continua activitatea politică, deoarece vrem ca ţara asta să se mişte înainte!