Демократическая партия Молдовы

24 April 2021

Declaraţia PDM: Oamenii s-au săturat de show-uri şi haos, ei vor linişte şi dezvoltare, pentru asta au nevoie de alternativă. Această alternativă este PDM

Declaraţia PDM: Oamenii  s-au săturat de show-uri şi haos, ei vor linişte şi dezvoltare, pentru asta au nevoie de alternativă. Această alternativă este PDM

Astăzi a avut loc şedinţa comună a Biroului Executiv şi a preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale PDM. În cadrul şedinţei, s-a făcut un schimb de opinii despre ultimele evoluţii pe scena politică din ţară şi viitoarele alegeri parlamentare anticipate, menţionându-se că PDM are cea mai bună structură şi este pregătit de anticipate.

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a spus că în prezent populismul este cuvântul cheie în activitatea Parlamentului. Numai în ultima perioadă au fost aprobate decizii care costă peste 2 miliarde de lei, bani pentru care în buget nu sunt. „Avem două formaţiuni politice şi doi lideri, care încercând să se distrugă unul pe celălalt, distrug, de fapt, Republica Moldova. Nimeni dintre cei doi nu vrea să-şi asume guvernarea, fiind preocupaţi doar de interesele lor politice”, a declarat Pavel Filip.

El a precizat că Partidul Democrat a venit cu plan concret cum ajungem în alegeri parlamentare anticipate, dar cu costuri minime pentru ţară şi cetăţeni. Spre regret, această propunere nu a fost luată în consideraţie şi acum asistăm la o luptă politică interminabilă, care va costa scump cetăţenii.

În aceste condiţii, PDM trebuie să fie alternativă. „PDM este singurul partid care are un plan concret de dezvoltare a ţării şi, cel mai important, singurul partid care a demonstrat că poate face lucruri concrete pentru cetăţeni. Avem în echipă oameni profesionişti, cu verticalitate, patrioţi şi buni gospodari. Suntem un partid care construieşte, căruia îi pasă de ţară şi de cetăţeni”, a subliniat liderul democrat.

Participanţii la şedinţă au spus că echipa PDM este mobilizată şi gata pentru alegeri anticipate, iar Partidul Democrat este singura opţiune pentru ca ţara să se mişte înainte.

La finalul şedinţei, a fost aprobată Declaraţia PDM privind situaţia politică din ţară urmare a abuzurilor din Parlament. În document se spune că PDM regretă acţiunile întreprinse în ultima perioadă de PSRM şi PAS, care nu au nici o legătură cu statul de drept sau democraţia şi condamnă acţiunile şi deciziile luate de actorii politici strict prin prisma propriilor orgolii.

PDM face apel la calm şi cheamă cele 2 forţe politice: PSRM şi PAS, să oprească războaiele politice şi, dacă le pasă măcar puţin de ţară şi oameni, să identifice un numitor comun şi să se concentreze pe adevăratele probleme ale cetăţenilor şi ale ţării. „Pentru PDM prioritate rămâne ţara şi cetăţenii. Oamenii  s-au săturat de show-uri şi haos, ei vor linişte şi dezvoltare în ţară, iar pentru aceasta au nevoie de alternativă. Această alternativă este PDM”, se mai spune în textul Declaraţiei.