Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

16 June 2021

Viziunea PDM privind dezvoltarea domeniului Afacerilor Interne: Siguranţa cetăţenilor este prioritară

Viziunea PDM privind dezvoltarea domeniului Afacerilor Interne: Siguranţa cetăţenilor este prioritară

Secretarul general al Partidului Democrat din Moldova, Alexandru Jizdan, fost ministru al Afacerilor Interne, a prezentat astăzi viziunea PDM privind dezvoltarea domeniului afacerilor interne şi securităţii naţionale, inclusă în Planul de ţară „MOLDOVA ALTFEL”.

Alexandru Jizdan a menţionat că din guvernare în guvernare, de la un scrutin la altul, prea multe experimente au fost făcute asupra angajaţilor MAI. „În perioada guvernării PDM, am fost numit ministru şi am deţinut această funcţie 3 ani şi jumătate. Nu-mi era străin domeniul, MAI a fost casa unde am crescut. Am avut noroc de oameni profesionişti implicaţi şi dedicaţi meseriei”, a spus Secretarul general al PDM.

De asemenea, el a precizat că pentru toate categoriile de angajaţi ai MAI trebuie dezvoltate şi implementate mai multe proiecte şi programe, care sunt incluse în Planul de ţară „MOLDOVA ALTFEL”.

„Angajaţii MAI trebuie protejaţi şi respectaţi pentru a rămâne în sistem. Este nevoie de o analiză permanentă a factorilor de risc şi implicarea conducerii MAI la eliminarea acestora. Salarii şi spaţiu locativ pentru angajaţi. Promovarea proiectelor care vor spori atractivitatea funcţiei în cadrul MAI, mai ales pentru începători. Absolvenţii să beneficieze de condiţii şi salarii decente. Vom identifica soluţii pentru majorarea salariilor începătorilor până la 10 mii de lei şi vom continua proiectul de construcţie a spaţiilor locative”, a declarat dl Jizdan.

El şi-a exprimat încrederea că echipa PDM va continua realizarea proiectelor importante pentru ţară şi cetăţeni. „Pentru ca aceste lucruri să se producă avem nevoie de susţinerea oamenilor şi de încrederea lor, iar împreună vom reuşi să transformăm promisiunile în realizări” , a conchis Alexandru Jizdan.