01 June 2022

Tichetele de masă, implementate la iniţiativa PDM, au astăzi continuitate

Tichetele de masă - o iniţiativă frumoasă a Partidului Democrat din Moldova, cu puternic impact social, a fost elaborată şi implementată de echipa PDM în anul 2017. Scopul acestei iniţiative legislative era să asigure angajaţilor un supliment semnificativ la salariu, care să nu fie impozitat şi care să reprezinte un cost deductibil pentru angajator şi anume: posibilitatea de a lua masa sau a cumpăra produse alimentare. Totodată, tichetele de masă asigură o serie de avantaje fiscale şi logistice semnificative şi angajatorilor.

În decurs de 5 ani, peste 50 de mii de oameni au beneficiat de tichete de masă. Ne bucurăm că această iniţiativă a Partidului Democrat are continuitate astăzi, iar guvernarea actuală a decis să majoreze valoarea tichetelor de masă până la 70 de lei pe zi. O decizie absolut necesară în condiţiile crizei energetice, creşterii preţurilor şi a nivelului de inflaţie fără precedent. Tichetele de masă reprezintă o posibilitate reală de a spori accesul persoanelor cu venituri mici la o alimentaţie adecvată şi de a stimula creşterea bunăstării fiecărui om.