Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

21 December 2022

PSDE a aprobat mecanismul de colectare a cotizaţiilor de membru de partid

PSDE a aprobat mecanismul de colectare a cotizaţiilor de membru de partid
Membrii Partidului Social Democrat European(PSDE) s-au întrunit astăzi în şedinţa Consiliului Politic Naţional, pentru a face totalurile anului 2022 şi a trasa priorităţile pentru viitor.
Anul care pleacă a fost unul complicat pentru ţară şi cetăţeni din cauza crizelor care s-au suprapus: criza pandemică, energetică, economică, seceta severă, războiul din Ucraina şi criza refugiaţilor. În aceste vremuri vitrege, membrii PSDE au fost şi rămân alături de cetăţeni.

Preşedintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula, a exprimat recunoştinţă echipei social-democrate pentru implicare şi munca cu dăruire zi de zi, conform domeniilor de responsabilitate.
Printre priorităţile stabilite pentru anul 2023, liderul PSDE a evidenţiat consolidarea Organizaţiilor Teritoriale şi crearea organizaţiilor noi acolo unde acestea lipsesc la moment, dar şi fortificarea structurilor interne de partid.
PSDE a aprobat mecanismul de colectare a cotizaţiilor de membru de partid, ceea ce va contribui la finanţarea transparentă a activităţii partidului.

Cel mai important exerciţiu din anul viitor sunt alegerile locale generale. Preşedintele Ion Sula a subliniat că echipa PSDE va depune toate eforturile pentru a obţine un rezultat cât mai bun. „Bogăţia cea mai mare a Partidului Social Democrat European sunt oamenii: profesionişti şi responsabili, care au demonstrat de-a lungul timpului că pot face lucruri concrete pentru localităţile lor şi pentru aceasta sunt apreciaţi de cetăţeni”, a menţionat liderul social democrat.
O atenţie deosebită va fi acordată susţinerii şi promovării tinerilor. Astfel, în cadrul CPN a fost aprobată Rezoluţia „Îndrăznim pentru TINEri!”, care prevede că, minim un loc în primii 3 pe lista candidaţilor PSDE pentru funcţia de consilier în organele APL de nivelul I şi minim un loc în primii 5 pe lista candidaţilor în organele APL de nivelul II, vor reveni tinerilor.

Printre priorităţile anului 2023 se numără, de asemenea, dezvoltarea şi consolidarea parteneriatului strategic cu Partidul Social Democrat din România, precum şi aprofundarea colaborării în cadrul familiei social democrate europene, la care PSDE este parte: Partidul Socialiştilor Europeni şi Internaţionala Socialistă.

Şi pentru că ne aflăm în preajma sărbătorilor de iarnă, la finalul şedinţei, membrii PSDE au primit o ceată de colindători, care le-a urat un an rodnic şi prosper cu noi realizări frumoase.