Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

27 August 2022

Preşedintele Tinerilor Democraţi, Vadim Jora, a participat la Universitatea Europeană de vară, organizată de PES Activists România şi PSD din România

Preşedintele Tinerilor Democraţi, Vadim Jora, a participat la Universitatea Europeană de vară, organizată de PES Activists România şi PSD din România

Pe 27 şi 28 august 2022, membrul Biroului Executiv al PDM şi Preşedintele Organizaţiei Tinerilor Democraţi, Vadim Jora,  a participat la Universitatea Europeană de vară „Europa Noastră, Viitorul Nostru”. Evenimentul a fost organizat cu susţinerea PES Activists România şi a Partidului Social Democrat din România.

Participanţii la conferinţă au făcut un schimb de opinii privind bunele practici de activitate organizatorică şi politică aplicate de PSD din România dar şi alte partide Social Democrate din ţările UE- membre din familia politică a Socialiştilor Europeni (PES).

Concluziile Conferinţei privind Viitorul Europei reflectă dorinţa cetăţenilor europeni pentru reconfigurarea modului de funcţionare a Uniunii Europene, astfel încât viziunea politică de stânga să constituie o bază solidă pentru politicile publice şi proiectele europene viitoare.

„Salut susţinerea şi efortul invariabil ale membrilor Partidului Social Democrat din România pentru Republica Moldova dar, totodată, privesc cu mai multă încredere colaborarea PDM – PSD din România şi relaţiile dintre cele două partide care în ultima perioadă se fortifică constant”, a declarat Preşedintele Tinerilor Democraţi, Vadim Jora.

Universitatea Europeană de vară „Europa Noastră, Viitorul Nostru” se află la cea de-a 10 ediţie şi  a întrunit activişti PES, miniştri români, senatori, europarlamentari dar şi alţi participanţi care îşi doresc o Europă Socială, o Uniune Europeană echitabilă şi coezivă.

PDM şi PSD din România au o relaţie de prietenie de lungă durată, bazată pe Acordul de colaborare dintre cele două formaţiuni politice precum şi pe apartenenţa la aceeaşi familie europeană şi internaţională - Partidul Socialiştilor Europeni (PES) şi Internaţionala Socialistă. La 25 august curent, în sediul PDM a fost inaugurat Biroul pentru Republica Moldova a PSD din România.