29 June 2021

PDM: Ne propunem dezvoltarea infrastructurii sportive la nivel rural, astfel încât aceasta să existe în fiecare sat

Preşedintele Organizaţiei Tinerilor Democraţi, Vadim Jora, a prezentat astăzi, în cadrul unui briefing de presă viziunea formaţiunii privind dezvoltarea domeniului tineretului şi sportului inclusă în Planul de ţară „MOLDOVA ALTFEL”. El a menţionat că tinerii sunt susţinuţi şi promovaţi în cadrul partidului democrat din Moldova, 40% din persoanele incluse în lista PDM pentru alegerile parlamentare anticipate sunt tineri.

Preşedintele Tinerilor Democraţi a precizat că în perioada Guvernului Filip (2016-2019), au fost întreprinse numeroase măsuri pentru a stimula implicarea tinerilor în procesul de modernizare şi dezvoltare a statului. „Una dintre realizările majore pe domeniul de tineret este Legea cu privire la tineret. Aprobarea acestei legi oferă un cadru prielnic progresului pe dimensiunea respectivă, întrucât a determinat mărirea cu peste 300% a bugetului proiectelor pentru organizaţiile de tineret. Printre proiectele PDM de viitor pe dimensiunea de tineret şi sport au fost enumerate:

• dezvoltarea infrastructurii sportive la nivel rural. În fiecare sat - infrastructură sportivă.
  • Statul va compensa 75% din costul unui abonament la o sală de sport pentru copiii din familii cu un venit de sub 10 mii lei pe lună.
  • Companiile care cumpără angajaţilor abonamente la sala de sport vor fi scutite de impozitul pe venit în mărimea sumei plătite.
  • O naţiune sportivă – o naţiune prosperă, program naţional de atragere a investiţiilor publice și private în dezvoltarea infrastructurii sportive.
  • Statul va compensa pentru elevi şi studenţi 50% din costul unui abonament la o sală de teatru
  • Companiile care cumpără angajaţilor bilete la teatru şi evenimente de cultură vor fi scutite de impozitul pe venit în mărimea sumei plătite.

Pe dimensiunea de tineret totodată vor fi promovate programe de antreprenoriat social pentru tineri şi va fi majorat bugetul în programele de granturi pentru tineret.  „Tinerii sunt viitorul acestei ţări, dar mai întâi de toate ei reprezintă prezentul Republicii Moldova. Din acest considerent trebuie să ne gândim ce facem azi pentru tineri. Tineretul Democrat va fi solidar cu toţi tinerii din RM în adevăratul spirit social-democrat. Doar împreună, doar alături şi prin efort comun vom reuşi!”, a conchis Vadim Jora.