09 October 2021

PDM: OAMENII AU NEVOIE DE FAPTE CARE SĂ LE FACĂ VIAŢA MAI BUNĂ, NU DE SHOW-URI CU MASCAŢI

Preşedinţii Organizaţiilor Teritoriale ale PDM şi Membrii Biroului Executiv al partidului s-au reunit astăzi într-o şedinţă de lucru, la noul sediul al formaţiunii, din strada M. Cebotari. Democraţii au făcut un schimb de opinii referitor la situaţia din cadrul partidului, dar au discutat şi despre situaţia din ţară.

PDM urmăreşte cu îngrijorare tensionarea atmosferei în societate. La doar 2 luni de la instalarea noului Guvern, aşteptările cetăţenilor rămân a fi mari. În ciuda unor încercări ale noii guvernări de reanimare a relaţiilor cu partenerii externi şi majorare a pensiilor pentru o categorie de pensionari, oamenii din teritoriu se plâng de creşterea continuă a preţurilor şi de incertitudinea legată de tarifele la gaz.

Democraţii consideră că instabilitatea politică a favorizat începerea unor procese de revanşare a unor grupuri de interese în cadrul structurilor de forţă, proces care a culminat cu arestarea in condiţii incerte a Procurorului General, Alexandru Stoianoglo. PDM dezaprobă orice eventuală implicare a politicului şi politicienilor în acest proces şi consideră că acest dosar deosebit de sensibil trebuie examinat cu maximă transparenţă şi informare publică, în conformitate cu principiile democraţiei, respectării drepturilor omului, a libertăţilor fundamentale şi a statului de drept.

Partidul Democrat face apel către toate forţele politice din Republica Moldova, atât cele de la guvernare, cât şi către cele care nu participă la actul guvernării, să nu escaladeze situaţia şi să nu incite cetăţenii la violenţă şi agresiune. Oamenii au nevoie de siguranţa că în noul val al pandemiei, vor fi protejaţi şi susţinuţi de stat. Oamenii au nevoie de garanţia că iarna care se apropie nu-i va lasă fără căldură şi electricitate în locuinţele lor.

Oamenii au nevoie de realizări şi fapte care să le facă viaţa mai bună, nu de show-uri cu mascaţi.