17 October 2022

PDM este unicul partid de sorginte social-democrată din R. Moldova care mereu a muncit pentru parcursul european

Partidul Democrat este o instituţie politică funcţională, cu Organizaţii Teritoriale în 22 de raioane ale ţării, care acum se pregăteşte de principalul eveniment politic - Congresul al X-a al formaţiunii, care va avea loc pe 20 noiembrie curent. La Congres urmează să fie stabilite noile obiective şi aleasă echipa reînnoită a partidului.

„Important este ca obiectivele formaţiunii să rămână aceleaşi în care am crezut: acest partid să fie unul pro-european şi să contribuie pe toate căile la promovarea R. Moldova din statutul ei de ţară-candidat în calitatea de membru al UE, să aibă o poziţie tranşantă faţă de agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina şi să ofere soluţii pentru remedierea pe cale paşnică a acestui conflict sângeros, cu păstrarea integrităţii şi suveranităţii ţării vecine, precum şi să asigure realizarea unei colaborări strânse cu România prin intermediul PSD din România”, a declarat Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc.

Partidul Democrat din Moldova are o istorie politică şi o experienţă foarte serioasă. Este unicul partid de sorginte social-democrată din R. Moldova care a muncit pentru parcursul pro-european al ţării alături de PSD din România şi guvernarea condusă de PSD şi implicit Guvernul PDM condus de Pavel Filip. În această perioadă, au fost realizate cele mai importante proiecte de colaborare dintre R. Moldova şi România.

„Ceea ce se întâmplă acum: podurile peste Prut, interconectarea pe energie electrică, conducta de gaz Iaşi-Ungheni-Chişinău, taxele la roaming, sunt lucruri bazele cărora au fost puse în cadrul programului „Unire prin infrastructură”, semnat de Guvernele Filip şi Dăncilă în 2018 la Bucureşti, a menţionat dna Monica Babuc.