Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

19 September 2019

PDM, despre dosarele politice intentate la comandă pentru opoziţie: O încercare disperată de a distrage atenţia de la eşecurile răsunătoare ale guvernării la 100 zile

PDM, despre dosarele politice intentate la comandă pentru opoziţie: O încercare disperată de a distrage atenţia de la eşecurile răsunătoare ale guvernării la 100 zile

Partidul Democrat din Moldova califică ridicarea imunităţii deputatului Vladimir Cebotari, la câteva ore după ce a depus actele pentru înregistrare în calitate de candidat pentru funcţia de Primar al municipiului Chişinău, drept o răfuială cu oponenţii politici şi o tentativă de fraudare a alegerilor locale. „Acţiunile guvernării din ultima săptămână, acţiunile de astăzi demonstrează un lucru: Ne-am întors în anul 1937, când partidul de la putere a pornit o campanie de represiune şi execuţii împotriva tuturor celor care s-ar fi opus regimului de guvernare. Atunci, troicile NKVD emiteau sentinţe fără vreo investigaţie prealabilă, iar cei vizaţi nu aveau dreptul nici măcar la prezumţia nevinovăţiei. La fel, acum, Troika NKVD a fost înlocuită de ”troika” de la putere: preşedintele, prim-ministrul, viceprim-ministrul şi ministrul de interne. Această troikă dă indicaţii: cine să fie executat şi cum”, a declarat preşedintele PDM, Pavel Filip.

El a precizat că acum nu mai este nevoie de organe de anchetă, de judecată sau de procuratură. Dosarele sunt iniţiate doar pentru membri ai opoziţiei şi cu o lună înainte de alegerile locale. Potrivit liderului democraţilor, prin aceste acţiuni actuala guvernare doreşte să distragă atenţia de la eşecurile tot mai răsunătoare: plecările din partid sau acordul ruşinos pe care l-au semnat pe ascuns şi au sperat că va trece neobservat. Cel mai important, însă, este faptul că s-au scurs cele 100 de zile, iar guvernarea nu a reuşit să facă mai nimic.

„Aceste dosare fabricate de către actuala ”troika” nu sunt decât nişte încercări lamentabile şi disperate de a vă acoperi eşecurile, care au venit unul după altul în ultimele 3 luni. V-aş recomanda să mai mergeţi în sate, să vorbiţi cu oamenii. Nu aveţi nicio viziune, nu ştiţi nici ce trebuie să faceţi, nici cum şi nici nu aveţi oamenii potriviţi. Aveţi o singură strategie: să atacaţi opoziţia, să bateţi în Partidul Democrat. De ce? Pentru că Partidul Democrat este în continuare o forţă puternică”, a subliniat Pavel Filip.

La final, liderul democraţilor  a făcut apel către toţi membrii PDM: să nu se lase intimidaţi de aceste încercări de presiune, accentuând că aceste cazuri sunt cunoscute şi vor fi comunicate inclusiv partenerilor străini. „Partidul Democrat rămâne o echipă unită şi aceste acţiuni de intimidare ne fac şi mai puternici şi o să demonstrăm acest lucru printr-un scor bun în alegerile locale”, a conchis preşedintele PDM.