Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

17 June 2021

Pavel Filip, întrevedere cu Tamas Meszerics, şeful Misiuni OSCE/ODIHR de observare a alegerilor parlamentare anticipate

Pavel Filip, întrevedere cu Tamas Meszerics, şeful Misiuni OSCE/ODIHR de observare a alegerilor parlamentare anticipate

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a avut astăzi o întrevedere cu Tamas Meszerics, şeful Misiuni OSCE/ODIHR de observare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Vorbind despre mersul campaniei electorale, liderul democrat a spus că sunt inadmisibile presiunile asupra primarilor Partidului Democrat. El a accentuat că PDM face o campanie corectă, fără a ataca alte formaţiuni politice. „Noi vorbim despre realizările pe care le-am avut în perioada în care ne-am aflat la guvernare şi despre ceea ce vom face în continuare pentru a reporni motoarele economiei şi a asigura bunăstare cetăţenilor”, a spus Pavel Filip.

Liderul democrat a menţionat că Partidul Democrat din Moldova a manifestat o poziţie fermă faţă de  tentativa PCRM-PSRM de a deschide 3 secţii de votare la Tighina şi Corjova, localităţi aflate în afara  controlului autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova. În acest sens, a fost adresat inclusiv un mesaj către şeful misiunii OSCE Neukirch.

Pavel Filip a accentuat că în viitorul Parlament Partidul Democrat va avea un rol decisiv în crearea unei majorităţi pro-europene şi în asigurarea parcursului european al ţârii noastre.