Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

25 November 2021

Monica Babuc, despre norocul lui Dorel Musteaţă

Monica Babuc, despre norocul lui Dorel Musteaţă

Este incalificabilă întâmplarea cu privire la nota informativă a SIS, prezentată în ianuarie 2020 Procurorului general. În aceasta se vorbea că există suficiente probe privind îmbogăţirea ilicită a lui Dorel Musteaţă, pe care actuala guvernare l-a promovat în calitate de membru al CSJ. Ieri, însă, aflăm că la solicitare preşedintei Comisiei parlamentare, dna Olesea Stamate, acelaşi SIS îşi schimbă radical părerea şi prezintă o altă notă informativă, din care reiese că probele aduse în nota din ianuarie 2020 nu au fost verificate suficient, iar îmbogăţirea ilicită a acestei persoane nu a avut loc. Ce se mai poate de spus? Norocul lui Dorel Musteaţă. Nenorocul, însă, este al nostru.

Din această întâmplare putem face câteva concluzii:

  1. SIS nici nu încearcă să ascundă subordonarea sa totală actualei guvernări.
  2. Aceleaşi note informative sunt tratate selectiv. În cazul lui Dorel Musteaţă, nota informativă a SIS nu a fost suficientă nici pentru a-l suspenda din funcţie şi a verifica probele. Pe când o altă notă SIS a fost suficientă, fără oricare verificare, pentru suspendarea din funcţie, arestarea, reţinerea pentru 72 de ore şi plasarea până la ora actuală în arest la domiciliu a Procurorului general suspendat al RM, Alexandru Stoianoglo.
  3. Câtă încredere ar trebui să aibă organele de drept şi Procuratura Generală în veridicitatea acestor note informative ale SIS, de vreme ce această instituţie îşi schimbă atât de repede opinia?
  4. Şi ultima concluzie. Care este principalul argument în atitudinea actualei guvernări vis-a-vis de o persoană sau altă? Această atitudine nu depinde nici de mărimea averii, nici de modul în care a fost dobândită, nici de trecutul său profesional. Atunci de ce depinde aceasta? De loialitatea absolută a persoanei faţă de actuala guvernare?

Vă doresc, stimaţi prieteni, să avem noroc noi cu toţii, nu doar Dorel Musteaţă!, a spus într-un video pe Facebook preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc.