21 February 2022

Monica Babuc: Avem nevoie de un Pact Snagov Moldovenesc

În situaţia de criză economică, pandemică, criză a gazului şi a carburanţilor cu care ne confruntăm, avem nevoie de un Pact Snagov Moldovenesc, după modelul României, un pact care ar uni toate partidele politice din ţară în jurul ideii aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar nu înainte de a asigura stabilizarea economică a ţării şi rezolvarea problemei transnistrene, consideră preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc.

Ea a menţionat că reprezentanţii actualei  guvernări ar trebui să trateze cu multă seriozitate ideea asigurării unui parteneriat politic larg în sensul propulsării mult mai eficiente a RM către UE şi ca fără a avea parteneri în depăşirea crizelor enumerate şi a dezbinării care domneşte în societatea moldovenească acest obiectiv va fi şi în continuare extrem de greu de atins. Or, istoria ne-a oferit de-a lungul anilor lecţii elocvente despre dauna care poate să o aducă societăţii dar si unui partid aflat la guvernare egoismul politic.