30 October 2021

Monica Babuc, aleasă preşedinte interimar al PDM: Suntem un partid de centru-stânga de sorginte social-democrată europeană şi avem şansa să jucăm un rol important în politica moldovenească

Monica Babuc a fost aleasă astăzi în funcţia de preşedinte interimar al Partidului Democrat din Moldova. Decizia a fost luată sâmbătă, 30 octombrie, în cadrul şedinţei Consiliului Politic Naţional al formaţiunii.

Monica Babuc a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată şi a menţionat că Partidului Democrat îi revine un rol important în viaţa politică din Republica Moldova. „Faptul  Partidul Democrat are o istorie bogată şi are oameni competenţi, înseamnă că noi avem şansa să jucăm un rol important în politica moldovenească. Putem face acest lucru:

1. Definindu-ne locul de centru-stânga de sorginte social-democrată europeană, care să rezolve problemele sociale ale oamenilor,
  2. Creând parteneriate foarte importante cu partide din aceiaşi familie politică din regiune.

PDM poate ocupa locul cel mai onorabil de centru stânga de reprezentanţă a unei social-democraţii europene veritabile în această ţară ”, a declarat dna Babuc.

Lidera democraţilor a menţionat că PDM are oameni competenţi, profesionişti şi responsabili şi o structură puternică în teritoriu, care trebuie menţinută şi dezvoltată.

Monica Babuc a fost Ministru al Culturii (2013-2017), Ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării (2017-2019), Vicepreşedinte al Parlamentului (2019-2020), deputată şi vicepreşedinte al PDM.

Totodată, Consiliul Politic Naţional a decis să completeze componenţa Biroului Executiv al formaţiunii cu 3 membri noi din zonele de Nord, Centru şi Sud ale ţării: respectiv Ghenadie Muntean, (Nord), Ion Sula, (Centru) şi Nicolae Priţcan, (Sud).