Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

18 April 2022

Monica Babuc a avut o întrevedere cu Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă

Monica Babuc a avut o întrevedere cu Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă

Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, a avut astăzi o întrevedere cu Excelenţa Sa, dl. Daniel Ioniţă, Ambasadorul României la Chişinău, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în Republica Moldova.

Dna Babuc i-a mulţumit dlui Ioniţă pentru colaborarea excelentă pe care au avut-o pe parcursului mandatului său. Liderul democrat a remarcat relaţia de suflet dintre Chişinău şi Bucureşti, care s-a materializat în mai multe proiecte comune cu beneficii concrete pentru cetăţeni.

În perioada aflării la guvernare a Partidului Democrat, a fost demarată implementarea ambiţiosului Plan „Unire prin infrastructură”, care prevede interconectarea în domeniul gazelor şi energiei electrice, fiind începută construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, a fost iniţiată realizarea proiectului Apă Vital, care prevede asigurarea cu apă potabilă  a 4 raioane: Făleşti, Glodeni, Nisporeni şi Ungheni, construcţia de autostrăzi şi poduri, renovarea a 1100 de grădiniţe, donarea a 100 de microbuze şcolare pentru transportarea elevilor, reconstrucţia edificiilor Muzeului Naţional de Arte, a Sălii cu Orgă şi construcţia din temelie a edificiului Teatrului B.P. Haşdeu de la Cahul, renunţarea la tarifele pentru roaming şi oferirea de burse pentru elevii şi studenţii basarabeni. Bucură că aceste proiecte au cunoscut astăzi continuitate.

„Partidul Democrat rămâne ferm ancorat în parcursul european al Republicii Moldova, iar România a fost şi rămâne un avocat fidel şi un prieten devotat al nostru în realizarea acestui deziderat. Exprimăm gratitudine statului roman pentru suportul şi ajutorul constatat acordat Chişinăului de-a lungul timpului, mai ales în perioada pandemiei şi în gestionarea fluxului de refugiaţi ucraineni. Dorim să oferim cetăţenilor noştri un spaţiu comun de comunicare, securitate, istorie, limbă, cultură şi valori, aşa cum este şi firesc”, a menţionat Monica Babuc