Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

25 August 2022

Biroul pentru R. Moldova a PSD România, inaugurat în sediul PDM: O dovadă a parteneriatului strategic dintre cele două formaţiuni politice

Biroul pentru R. Moldova a PSD România, inaugurat în sediul PDM: O dovadă a parteneriatului strategic dintre cele două formaţiuni politice

Biroul pentru Republica Moldova a Partidului Social Democrat din România a fost inaugurat astăzi în sediul Partidului Democrat din Moldova, pe str. Maria Cebotari, 4. Preşedinte al acestuia este dl Iurie Ciocan, ex-Preşedinte al Comisiei Electorale Centrale, ex-Director al Centrului de Implementare a Reformelor în cadrul Guvernului Filip, profesor universitar, doctor în ştiinţe politice, expert în dreptul electoral.

Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, a salutat inaugurarea Biroului pentru R. Moldova a PSD România, menţionând că acesta va contribui la dezvoltarea parteneriatul strategic dintre cele două formaţiuni politice care împărtăşesc valorile social-democrate şi care au acelaşi obiectiv strategic: integrarea europeană a Republicii Moldova.

„În baza acordului semnat dintre PDM şi PSD România şi urmare a întâlnirii, din 20 iunie curent, cu Preşedintele PSD din România, dl Marcel Ciolacu, am stabilit de comun acord să oferim un spaţiu de prietenie şi de colaborare permanentă Biroului pentru R. Moldova a PSD România în sediul Partidului Democrat. E firesc ca două partide de sorginte social-democrată, care fac parte din aceeaşi familie politică europeană şi internaţională: Partidul Socialiştilor Europeni (PES) şi Internaţionala Socialistă, să contribuie la realizarea parcursului european al R. Moldova, mai ales din perspectiva ţării care are statut de candidat în aderarea la UE”, a declarat Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc.

La rândul său, Preşedintele Organizaţiei pentru R. Moldova a PSD România, Iurie Ciocan, a menţionat că Biroul inaugurat astăzi va permanentiza comunicarea politică cu toţi cetăţenii români.

„Scopul nostru este să informăm cetăţenii români despre activitatea PSD din România, să organizăm acţiuni de susţinere a cetăţenilor R. Moldova, precum şi a celor care au şi cetăţenia României. În baza acordului de colaborare dintre PDM şi PSD din România, am stabilit mai multe acţiuni comune. Prima acţiune, care va avea loc în această toamnă, este organizarea Forumului comun al reprezentanţilor Administraţiei Publice Locale aleşi din partea PDM şi PSD, pentru iniţierea unor proiecte de colaborarea comună în beneficiul cetăţenilor”, a menţionat Iurie Ciocan.

Cele două formaţiuni politice au o relaţie de prietenie de lungă durată, care a fost fortificată prin Acordul de colaborare semnat pe 19 mai 2021, la Bucureşti. PDM şi PSD România s-au angajat să asigure multiplicarea participării active a celor două partide în viaţa politică şi social-economică a ţărilor noastre în beneficiul cetăţenilor, inclusiv prin continuarea procesului de înfrăţire dintre Primăriile conduse de exponenţii PDM şi PSD România.