01 November 2022

BE al PDM a aprobat în unanimitate candidatura recomandată Congresului X al PDM pentru funcţia de preşedinte al partidului

Biroul Executiv al PDM a decis, cu unanimitate de voturi, să recomande Congresului X al PDM candidatura dlui Ion Sula pentru funcţia de preşedinte al Partidului Democrat.

Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, a menţionat că nu va candida pentru şefia PDM. „Este o decizie asumată în contextul reformei şi reconstrucţiei Partidului Democrat, care trebuie să realizeze o nouă etapă în viaţa sa cu oameni noi, tineri şi valoroşi”, a subliniat dna Monica Babuc.

Dl Ion Sula a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată şi a declarat că a acceptat această provocare cu mare responsabilitate: „De mâine voi merge în Organizaţiile Teritoriale pentru a-mi prezenta programul, ca să venim cu modificările necesare astfel ca PDM să ajungă cât mai aproape de cetăţenii Republicii Moldova”.

Ion Sula are 42 de ani, are o experienţă bogată în administraţia publică centrală şi locală. Este ex-ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, ex-director al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, preşedinte al Organizaţiei Teritoriale PDM Ialoveni şi membru al BE al PDM.