Democratic Party of Moldova

Press release

17 September 2022

PDM: Congresul Partidului Democrat va avea loc pe 20 noiembrie curent. Suntem un partid social-democrat de sorginte europeană, care este preocupat de problemele sociale ale oamenilor

PDM: Congresul Partidului Democrat va avea loc pe 20 noiembrie curent. Suntem un partid social-democrat de sorginte europeană, care este preocupat de problemele sociale ale oamenilor

Membrii Consiliului Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova  s-au întrunit astăzi, 17 septembrie curent, în şedinţă. În cadrul acesteia, a fost făcut bilanţul activităţii formaţiunii politice în decursul ultimului an şi stabilite priorităţile pentru viitor.

În raportul prezentat, Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, a menţionat că în timpurile grele marcate de multiple crize: economică, energetică, pandemică şi a refugiaţilor, membrii PDM au dat dovadă de responsabilitate şi profesionalism, fiind alături de cetăţeni, pentru a-i ajuta să treacă mai uşor peste problemele cu care se confruntă.

„Trecând prin blocaje şi presiuni, am reuşit să ne păstrăm echipa, să rămânem un partid echilibrat şi moderat aşa cum suntem noi. Suntem un partid care este preocupat de problemele sociale ale oamenilor. Suntem un partid social-democrat de sorginte europeană, care a pus umărul la construcţia pro-europeană din R. Moldova şi o vom face în continuare”, a declarat dna Monica Babuc.

Liderul democrat a vorbit şi despre parteneriatul dintre PDM şi PSD din România, care odată cu deschiderea Biroului PSD din R. Moldova la sediul PDM şi numirea în funcţia de preşedinte a dlui Iurie Ciocan a căpătat o nouă amploare. Astfel, pentru luna octombrie este programată desfăşurarea la Chişinău a reuniunii primarilor PDM şi PSD din România, pentru lansarea unor proiecte comune cu beneficii concrete pentru cetăţenii noştri.

Cele două partide împărtăşesc acelaşi valori social-democrate europene şi fac parte din aceeaşi familie politică europeană şi internaţională: Partidul Socialiştilor Europeni (PES) şi Internaţionala Socialistă.

Membrii Consiliului Politic Naţional al PDM şi membrii PDM au decis că pe 20 noiembrie curent să fie organizat Congresul formaţiunii, la care să fie date răspunsuri clare la toate întrebările de actualitate politică care frământă societatea moldovenească.