Демократическая партия Молдовы

15 Января 2021

PDM reclamă noi abuzuri din partea unor demnitari de stat şi cere conducerii Guvernului să ia atitudine

Partidul Democrat din Moldova anunţă despre noi intimidări şi presiuni asupra membrilor PDM. Din informaţia preşedintelui Organizaţiei Teritoriale Soroca a PDM, Ghenadie Muntean, astăzi la Hotelul Central din Soroca au fost convocaţi, din iniţiativa reprezentantului Guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, într-o reuniune dubioasă o serie de colegi de partid, primari din mai multe localităţi. La întâlnire au participat, de asemenea, deputaţii Eugen Nichiforciuc şi Aliona Pilipeţcaia (PSRM, renumită prin fraza „Fericiun Crecit”) şi directorul Agenţiei pentru Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA), Vadim Curmei (cumătrul lui Nichiforciuc).

Scopul întâlnirii s-a dovedit a fi intimidarea şi condiţionarea primarilor PDM să semneze o declaraţie de suspendare din partid. Unora dintre ei li s-a reamintit că pot avea probleme cu CNA sau ANI, altora li s-au făgăduit finanţări pe anumite proiecte, de exemplu din fondurile AIPA, fiind amintită şi controversata anexă nr.7 la Bugetul de Stat, aprobată netransparent şi atacată ulterior la Curtea Constituţională.

Partidul Democrat face apel către Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, şi Secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, să ia atitudine faţă de abuzurile unor funcţionari guvernamentali, care folosesc poziţia lor în organele de stat şi resursele administrative pentru a exercita presiuni asupra membrilor PDM. Este inadmisibil ca cineva să fie persecutat pentru opţiunile sale politice, drept garantat de Constituţie. Funcţiile vin şi pleacă, iar pentru încălcările comise oficialii vor trebui să răspundă conform legii.

Totodată, preşedintele Organizaţiei Teritoriale PDM Soroca, Ghenadie Muntean, declară că echipa PDM din raion rămâne puternică şi consolidată şi nu va ceda intimidărilor şi presiunilor.