Демократическая партия Молдовы

Пресс-релиз

27 Марта 2021

PDM, la şedinţa dedicată aniversării a 103-a de la Unirea Basarabiei cu România: Unitatea prin cuget şi simţiri se face prin fapte

PDM, la şedinţa dedicată aniversării a 103-a de la Unirea Basarabiei cu România: Unitatea prin cuget şi simţiri se face prin fapte

Deputaţii Fracţiunii Partidului Democrat din Moldova, Monica Babuc, Ion Leucă şi Ghenadie Buza au participat astăzi la şedinţa solemnă dedicată împlinirii a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu României. Evenimentul a fost organizat în premieră la Parlamentul Republicii Moldova.

„Semnificaţia celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România trebuie să ne dea imbold să ne gândim la învăţămintele votării actului Unirii şi aici avem încă foarte multe de învăţat. În primul rând, că unitatea prin cuget şi simţiri se face prin fapte”, consideră deputata Monica Babuc. Drept exemplu au fost aduse realizările colegilor democraţi: Ion Leucă, Ghenadie Buza şi Ludmila Guzun, care cu ajutorul statului român au reuşit să implementeze mai multe proiecte frumoase în raioanele pe care le-au condus. Totodată, dna Babuc s-a referit şi la Guvernul Pavel Filip care a reuşit să semneze cu autorităţile române actele necesare privind reunificarea prin infrastructură şi aici vorbim despre interconectarea pe reţelele de gaze, energie electrică, drumuri, telefonie mobilă şi altele. Au fost menţionate şi promovarea împreună cu partea română a Mărţişorului şi Covorului în lista patrimoniului UNESCO.

Deputatul democrat Ion Leucă a adus în dar muzeului Parlamentului harta României Mari, menţionând că atunci când un deputat şi-a permis să rupă harta României Mari în plenul Parlamentului, şi-a zis că neapărat va repara această mare eroare publică. „Mi-am zis că atunci când o să am ocazia să repar acest gest neprietenesc, o s-o fac. Am transmis în dar muzeului parlamentului harta României Mari ca niciodată spiritul românesc şi dorinţa de reîntregire a românilor de pretutindeni să nu părăsească această instituţie”, a declarat Ion Leucă.