Демократическая партия Молдовы

20 Мая 2020

PDM condamnă coruperea politică a deputaţilor şi face apel către forţele politice, societatea civilă şi cetăţeni să-şi conjuge eforturile pentru a găsi cele mai bune soluţii în domeniile de criză şi a

Secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan a declarat astăzi în cadrul unui briefing de presă că, prin metode obscure, se încearcă atragerea deputaţilor democraţi în diferite jocuri înguste, cu scopul instaurării haosului şi instabilităţii politice în ţară.

„Aceste tentative coincid şi cu momentul în care mai multe dosare de rezonanţă în societatea noastră, care au afectat economic ţara şi cetăţenii, printre care, aşa numitul furt al miliardului şi concesionarea Aeroportului, se apropie de finalitate şi urmează a fi traşi la răspundere penală cei vinovaţi”, a opinat Alexandru Jizdan.

În acelaşi timp, deputatul a subliniat că guvernarea trebuie să servească statului şi propriilor cetăţenii, şi nu anumitor grupuri de interese cu elemente penale, subliniind că Guvernul Chicu continuă să aibă susţinerea Partidului Democrat şi a majorităţii parlamentare, pentru adoptarea unor măsuri sociale şi economice urgente privind combaterea pandemiei Covid19 şi ieşirea din criză.

În context, Alexandru Jizdan a făcut un apel către toate forţele politice din ţară, societatea civilă şi cetăţeni de a conjuga eforturile pentru a găsi cele mai rapide şi bune soluţii în domeniile de criză şi a evita instabilitatea politică generată de factori cu interes îngust.

În mod special, deputatul s-a adresat partidelor pro-europene de opoziţie. „Facem apel la opoziţia de dreapta să nu se lase minţită de grupul Şor-Candu, care cu siguranţă nu îşi doreşte un guvern pro-european, pentru că asta ar însemna corectitudine, transparenţă în finanţare, finalitate pe dosare de rezonanţă. Să ne unim eforturile şi să luptăm nu între noi, dar să luptăm cu criza economică şi cea din sănătate”, a menţionat Jizdan.

Deputatul PDM a avut un mesaj şi pentru membrii de partid. „Suntem o echipă puternică, care se curăţă de toţi cei care cred că politica este despre interese personale şi bani. Muncim împreună cu toţi colegii la construcţia unui partid autentic, bazat pe democraţie, corectitudine şi valori europene şi care să fie respectat de către cetăţeni. Cauza noastră este simplă: să construim o Moldovă modernă şi civilizată, o Moldovă democrată. Şi fără Partidul Democrat e imposibil de realizat acest lucru”, a declarat Alexandru Jizdan.