Демократическая партия Молдовы

08 February 2020

PDM, 23 de ani de la fondare. Pavel Filip: Vom activa în continuare pentru a asigura un trai mai bun cetăţenilor şi creştere economică

Partidul Democrat din Moldova împlineşte astăzi, 8 februarie 2020, 23 de ani de activitate. De-a lungul timpului, partidul a avut parte de urcuşuri şi coborâşuri, dar în pofida dificultăţilor şi presiunilor, PDM a rezistat. Partidul nu doar a supravieţuit, dar şi a înregistrat victorii, pentru că are oameni harnici şi gospodari, organizaţii teritoriale puternice şi profesioniste.

În anul 2019, PDM a înregistrat un scor electoral bun atât în alegerile parlamentare, cât şi în cele locale. Astfel, PDM este reprezentat în Parlament de 29 de deputaţi, fiind a doua ca mărime formaţiune în Legislativ, şi are cel mai mare număr de primari - 261. Acest fapt demonstrează că oamenii au ştiut să facă diferenţa dintre fapte şi vorbe.

„PDM va activa în continuare pentru oameni şi va susţine proiectele sociale, în  educaţie şi de infrastructură, care să asigure un nivel de trai mai bun cetăţenilor şi creştere economică. Vom continua cu fapte concrete pentru oameni”, a declarat preşedintele PDM, Pavel Filip.

PDM rămâne ferm ancorat în parcursul pro-european al ţarii noastre şi valorile occidentale. Pentru PDM prioritate în 2020 este procesul de resetare a partidului, astfel încât acesta să-şi consolideze poziţia de formaţiune pro-europeană de orientare socială, care să aibă în prim plan interesele oamenilor.

Formaţiunea a fost înfiinţată sub denumirea de Mişcarea pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă, de  Dumitru Diacov, care a condus partidul din 1997 până în 2009, iar astăzi este preşedintele de onoare al PDM şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM.

„PDM a optat mereu pentru un stat democratic şi social, care să aibă în atenţie grija pentru oameni. Suntem situaţi pe centrul eşichierului politic şi avem sarcina să asigurăm echilibrul pe scena politică. Partidul Democrat a demonstrat că ştie cum şi poate aduce oamenilor fapte, nu vorbe”, a menţionat preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

În 3 ani de guvernare PDM, s-au reparat drumuri, au fost majorate salarii şi pensii, oferită asistenţă medicală gratuită oamenilor. Doar într-un singur an au fost reparaţi peste 1600 km de drumuri bune, peste 80 mii de oameni au primit asistenţă medicală gratuită prin programul „Un doctor pentru tine”, iar peste 4000 de tineri şi-au cumpărat prima locuinţă cu ajutorul proiectului „Prima Casă”.