Демократическая партия Молдовы

Пресс-релиз

25 Октября 2019

Pavel Filip şi Ambasadorul SUA au discutat despre rezultatele alegerilor locale, dar şi despre abuzurile guvernării

Pavel Filip şi Ambasadorul SUA au discutat despre rezultatele alegerilor locale, dar şi despre abuzurile guvernării

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a avut în seara zilei de vineri o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan. Interlocutorii au discutat despre rezultatele alegerilor locale generale din 20 octombrie.

 

Diplomatul american a felicitat Partidul Democrat pentru rezultatul bun înregistrat în primul tur. Pavel Filip a menţionat că membrii partidului muncesc în continuare şi este sigur că numărul primarilor democraţi va creşte după turul doi.

 

Pavel Filip a comunicat de asemenea şi despre abuzurile şi intimidările la care sunt supuşi membrii şi candidaţii PDM, inclusiv în campanie electorală. Totodată, liderul PDM a vorbit şi despre tratamentul abuziv şi antidemocratic faţă de opoziţie în Parlament, cu încălcarea drepturilor acesteia.

 

Liderul democrat s-a referit şi la procesul de reformare prin care trece PDM, proces care va fi unul transparent. PD îşi propune să consulte pe larg viziunea de resetare a formaţiunii, inclusiv cu societatea civilă şi partenerii externi. În acest context, Pavel Filip a invitat partea americană să ofere consultanţă în acest proces. „Ne dorim un partid autentic, de esenţă europeană, cu orientare socială, care să reprezinte în primul rând interesele oamenilor”, a spus preşedintele PDM.

La final, oficialii au convenit să menţină comunicarea şi după finalizarea alegerilor locale.