Демократическая партия Молдовы

03 Июля 2020

Pavel Filip: Opoziţia de dreapta face jocul celor din grupurile Candu şi Şor. PDM nu va discuta cu cei care s-au fondat şi au crescut în baza coruperii politice prin cumpărarea deputaţilor

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a declarat că astăzi asistăm la un fenomen regretabil şi foarte straniu: conştient sau inconştient, opoziţia de dreapta face jocul celor care se ocupă insistent de destabilizarea situaţiei din ţară.

Aceste 2 grupuri Candu şi Şor au interesele lor, de a crea haos şi instabilitate în ţară, pentru că într-o situaţie de haos sau de criză îţi poţi rezolva mai uşor problemele. Este surprinzător însă că partidele pro-europene se lasă atât de uşor amăgite ca să facă jocul lor.

„Atâta au strigat şi au criticat ultimii ani despre furtul miliardului, corupţie, metode banditeşti, stat capturat, iar astăzi s-au aşezat la masă cu ei. Dacă asta înseamnă valori pro-europene pentru colegii din PAS şi PPPDA, atunci situaţia e destul de gravă. Oricum, trebuie să fie sinceri şi să spună alegătorilor că s-au răzgândit din nou şi vor să facă alianţă cu cei care au furat miliardul”, a spus Pavel Filip.

Liderul democrat a menţionat că ieri în spaţiul public au apărut minciuni crase, precum că ar fi avut loc consultări cu participarea PDM pentru instalarea unui nou guvern. Prin această minciună crasă, reprezentanţii PPPDA încercă să camufleze discuţiile intense pe care le-au au cu grupurile Candu şi Şor, susţine Pavel Filip.

El a precizat că PDM că nu a primit nicio invitaţie oficială pentru discuţii privind instalarea unui nou guvern. „Partidul Democrat poate discuta cu orice formaţiune politică din parlament, dar nu va discuta cu cei care s-au fondat şi au crescut în bază de corupere politică prin cumpărarea deputaţilor. Când PDM se va angaja într-o discuţie sau va lua o decizie, o va face publică, pentru că deciziile în aceste cazuri se iau de forurile statutare ale PDM: Biroul Executiv sau Consiliul Politic Naţional”, a subliniat preşedintele PDM.

Pavel Filip a mai adăugat că toţi cei care se bat cu pumnul în piept că au grijă de cetăţenii Republicii Moldova, azi fac tot posibilul pentru a merge pe formula „cu cât mai rău cu atât mai bine” pentru ratingurile lor politice. Ei aleg să nu vină la şedinţele Parlamentului, să nu ofere oamenilor salarii mai mari, ajutor celor din domeniul agriculturii, câte 700 de lei pensionarilor, în schimb arată că  pot face politică, pentru că se află în campanie electorală şi se gândesc la alegerile prezidenţiale şi nu la cetăţeni.