Демократическая партия Молдовы

13 Октября 2020

A fost lansată ediţia Almanahului Politic dedicată Premierului Pavel Filip: Este o radiografie a activităţii Guvernului PDM

Astăzi a fost lansată ediţia specială a Almanahului Politic dedicată activităţii Prim-ministrului Pavel Filip. „Am acceptat ideea de a tipări această ediţie a Almanahului politic pentru că nu este despre Pavel Filip, este o colecţie de evenimente care caracterizează activitatea Guvernului PDM. Vorbesc aici despre colegii din Executiv, Parlament, dar şi de la partid, pentru că acesta a fost Guvernul Partidului Democrat”, a spus Pavel Filip.

El a precizat că niciodată nu a râvnit la funcţia de Premier, dar a acceptat-o ca pe o mare responsabilitate şi ca pe o provocare, într-o perioadă complicată. Printre principalele reuşite ale Guvernului pe care l-a condus, oficialul a menţionat că pentru prima dată de la independenţă încoace Republica Moldova îşi poate controla integral frontiera de stat, inclusiv pe segmentul transnistrean, obţinerea Rezoluţiei ONU privind retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, începerea construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău, dar şi alte proiecte importante care au schimbat calitativ viaţa cetăţenilor. Printre acestea:  Drumuri Bune, O nouă viaţa, Prima Casă, Un Doctor pentru tine, lansarea serviciului 112 şi a Parcurilor IT virtuale.

„Au fost 3 ani plini. În 2016 am stins focul, am obţinut un Acord cu FMI şi am stabilizat sectorul bancar. În 2017 am venit cu reforme profunde: reforma pensiilor, a salariilor. Iar în 2018, după reformele promovate, am avut posibilitatea să construim: Drumuri Bune, să majorăm salarii, pensii, să oferim celor mai nevoiaşi câte 600 de lei de Paşte şi de Crăciun. Toate aceste rezultate le-am obţinut împreună”, a subliniat Pavel Filip.

Vicepreşedinta Parlamentului Monica Babuc a declarat că Almanahul înseamnă, de fapt, o punctare foarte fidelă a modului în care PDM a reuşit să realizeze performanţa unuia dintre cele mai bune Guverne: „Dl Prim-ministru Pavel Filip este omul responsabilităţii, este omul cuvântului dat, este omul omeniei, şi acest lucru i-a ajutat foarte mult în conducerea Guvernului. A fost omul care a intrat în detaliu în toate domeniile care erau subordonate guvernului său”.

„Eu m-aş bucura ca celelalte guverne care vor fi, în folosul acestei ţări, să îmbunătăţească realizările Guvernului pe care l-a condus dl Filip. Ca militar, vreau să vă spun că în acest guvern am atestat o mare doză de disciplină, un lucru pe care vreau să-l doresc tuturor”, a punctat la rândul său Secretarul General al PDM, Alexandru Jizdan.

Publicaţia este realizată de Compania de consultanţă şi promovare a imaginii „Poliexpert” şi Compania „Tribuna Politică”. „Pavel Filip a fost în funcţie 1239 de zile, fiind unul dintre cei mai longevivi premieri ai Republicii Moldova. Dar de ce am decis să fie primul Premier cu care lansăm Almanahul politic? Simplu, pentru că a fost unul dintre cei mai eficienţi Prim-miniştri”, a conchis directorul Poliexpert Igor Volniţchi.