Partidul Democrat din Moldova

Sîrbu Sergiu

Sîrbu Sergiu

Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

A absolvit facultatea de drept a Universităţii de Stat din Moldova (USM) la specialitatea drept economic, iar în  2013 - Institutul European de Studii Politice de la Strasbourg. Din 2014 este doctorand la facultatea de drept a USM.

În perioada anilor 2002-2009 activează în  cadrul Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova, promovînd de la funcţia de consultant principal până la şef adjunct al direcţiei juridice. În 2010,  fondează asociaţia obştească Centrul pentru Investigaţii Juridice şi Apărarea Drepturilor Omului fiind ales în calitate de preşedinte, pe care o deţine şi în prezent.ss

Din anul  2010 este ales şi deţine, până în prezent, funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al  Comisiei juridice, numiri şi imunităţi. În anul 2014 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova. Din 2016 deţine funcţia de vicepreşedinte al Partidului Democrat, responsabil de coordonarea departamentului justiţie şi politici legislative a PDM. Decorat cu medalia „Meritul civic”.

Data  naşterii:  28 octombrie 1980.

Este căsătorit şi are un copil.


PDM în Parlament