Partidul Democrat din Moldova

Ivanov Violeta

Ivanov Violeta
Vicepreşedinte PDM; Deputat ales ȋn circumscripţia naţională.

A făcut studii universitare la Facultatea de Ingineria Mediului din cadrul Universităţii din Harkov (Ucraina), şi ulterior a absolvit facultatea Studii Diplomatice din cadrul Universităţii de la Geneva (Elveţia). În 2018 a obţinut titlul de Doctor în Ştiinţe Geonomice, Institutul de Ecologie şi Geografie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

În perioada anilor 1989-2009, a activat în domeniul protecţiei mediului înconjurător în cadrul Ministerului Ecologiei şi Resurselor Naturale, evoluând în carieră de la funcţia de inspector până la funcţia de ministru. Activând în cadrul organului central de protecţie a mediului din Republica Moldova, în calitate de co-preşedinte al biroului politic al OECD (Paris, Franţa), co-preşedinte al procesului Mediu pentru Dezvoltarea Durabilă (Geneva, Elveţia), membru al Biroului Comisiei pentru politica de mediu a Comitetului Economic European al ONU (Geneva, Elveţia), co-preşedinte al procesului Mediu şi Securitatea UNEP, (Geneva, Elveţia) şi membru al Consiliului Fondului Global de Mediu (Washington D.C, SUA), a contribuit semnificativ la atragerea investiţiilor impunătoare pentru soluţionarea problemelor de mediu, implementarea proiectelor concrete şi dezvoltarea durabilă a ţării.

Din 2009, este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, deţinând funcţiile de Preşedinte al Comisiei permanente mediu şi schimbări climatice (2009-2015), Preşedinte al Comisiei permanente administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice (2016-2017), iar din 2017 – Preşedinte al Comisiei politică externă şi integrare europeană.

Este membru al delegaţiei parlamentare la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (2015-2016), din 2015 este şefa delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) şi membru al delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Data naşterii: 15 septembrie 1967
Este căsătorită şi are 2 copii.

PDM în Parlament