Partidul Democrat din Moldova

Ivanov Violeta

Ivanov Violeta

Vicepreședinte PDM; Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, aderând în 2017 la fracțiunea Partidului Democrat din Moldova. Ca deputat, conduce Comisia parlamentară pentru administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice.

A studiat la Academia de Relaţii Internaţionale şi Studii Diplomatice din  Chişinău, precum și la Institutul Ingineresc din Harkov, Ucraina.

În perioada 2007-2009 a îndeplinit funcțiile de viceministru şi ministru al Ecologiei şi Resurselor Naturale, iar apoi a fost aleasă co­preşedinte al biroul politic al OECD (Organizaţia Economica pentru Cooperare şi Dezvoltare), Paris, Franţa, co-președinte al procesului Mediu pentru Dezvoltarea Durabilă, Geneva, Elveţia, co-preşedinte al procesului Mediu şi Securitatea UNEP, Geneva, Elveţia și membru al Consiliului Fondului Global de Mediu, SUA, Washington.

Și-a construit cariera profesională în domeniul mediului înconjurător, fiind în perioada 1989 - 2007 specialist, şef de secţie, şef de direcţie, şef de departament în cadrul organului central de protecţie a mediului din Republica Moldova.

Data nașterii: 15 septembrie 1967.

Este căsătorită și are 2 copii.


PDM în Parlament