Partidul Democrat din Moldova

PDM în mass-media

05 May 2017

Vlad Plahotniuc: Moldova este o ţară cu perspective de dezvoltare pentru investitorii străini

Vlad Plahotniuc: Moldova este o ţară cu perspective de dezvoltare pentru investitorii străini
Moldova este o ţară cu un mediu de afaceri în plină dezvoltare, care dispune de forţe de muncă calificată şi care poate oferi perspective de dezvoltare potenţialilor investitori. Declaraţia aparţine preşedintelui Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Vlad Plahotniuc şi a fost făcută în cadrul Forumului moldo-monegasc, desfăşurat la Chişinău. La forum a participat şi alteţa sa, Prinţul Albert al II-lea de Monaco. 

"Vreau să salut delegaţia oamenilor de afaceri din Monaco şi vă asigur că veţi regăsi în Republica Moldova un mediu de afaceri atractiv, benefic şi prietenos. Am încredere că acest eveniment va contribui ca între lumea de afaceri din Monaco şi cea din Moldova să fie create relaţii comode benefice pentru ambele părţi. 
Anul trecut am sărbătorit 25 de ani de la independenţa Republicii Moldova. Însă doar de câţiva ani, Republica Moldova a început să-şi conducă personal destinul şi consider că Republica Moldova a început să privească cu mult mai multă încredere în viitor. Republica Moldova este o ţară care îşi doreşte mult mai mult de la viitorul său. De aceea am semnat în 2014 Acordul de asociere cu UE. Mizăm mult pe acest parteneriat care astăzi a făcut ca UE să fie principalul partener economic şi comercial. 
Suntem hotărâţi să dezvoltăm Republica Moldova şi în toate alte aspecte. Sunt sigur că ţara noastră în condiţii de stabilitate politică şi mobilizare corectă a ponteţialului ţării va înregistra o creştere economică constată în perioada anilor următori. Asemnea performanţe şi condiţii pot avea loc doar în anumite condiţii.
Noi toţi, echipa guvernamentală, echipa parlamentară si toţi cei implicaţi în procesul de guvernare suntem implicaţi într-un proces amplu de reforme care vor duce la dezvoltarea constată a ţării. Acest proces va duce la micşorarea birocraţiei, dar şi la consolidarea capacităţilor instituţiilor statului de a-şi gestiona domeniile.

Toate aceste reforme despre care vorbim şi care sunt în acţiune au adus deja rezultate sesizabile care sunt resimţite pe domeniul social şi economic.
Moldova este o ţară cu multe comunităţi etnice. Este o ţară mică şi am spus oaspeţilor că este o ţară ambiţioasă. Totodată, Moldova este o ţară în care au loc reforme, schimbări dinamice. Este o ţară cu un mediu de afaceri în deplină dezvoltare. Moldova este o ţară cu o forţă de muncă bună, calificată şi Moldova este o ţară cu un mediu înconjurător curat. Iată care sunt câteva lucruri de la care aş vrea să pornim atunci când vorbim de colaborare.
Suntem în căutare de prieteni şi parteneri. Putem şi vrem să oferim tuturor potenţialilor investitorilor care vor să vină în Republica Moldova colaborare şi oportunităţi de dezvoltare.Am încredre în viitorul prosper al Republicii Moldova şi m-aş bucura dacă la făurirea acestui viitor şi-ar lăsa amprenta prin implicare şi investiţii şi oaspecţii noştri din Monaco", a declarat Vlad Plahotniuc. 

La rândul său, preşedintele Consiliului economic din Monaco, Michel Dotar susţine că acordurile semnate între Moldova şi Monaco vor consolida viziunea comună privind consolidarea comerţului între cele două state. 
"Este o satisfacţie enormă pentru noi să semnăm acele acorduri cu AOAM care este omologul Departamentului de Comerţ din Monaco şi cu MIEPO care este omologul Departamentului Monaco Invest. Astăzi deja s-au pus bazele între comunităţile noastre de afaceri. Lumea de afaceri din Moldova poate să folosească lumea din Monaco în calitate de poartă spre zona mediteraneană şi Africa de Vest, unde avem legături foarte bune. Şi afacerile din Monaco pot să beneficieze de legăturile dvs privilegiate cu Rusia, România şi putem folosi Moldova în calitate de trambulină pentru dezvoltarea activităţilor noastre, în special la colaborarea şi sinergie în domeniul turismului, sectorul bancar, prestarea serviciilor corporative, tehnologiilor informaţionale şi comunicare, comerţul internaţional, în special produse alimentare şi industria textilă", a declarat preşedintele Consiliului economic din Monaco, Michelle Dotar.

Sursa: Publika.md