Partidul Democrat din Moldova

PDM în mass-media

30 Septembrie 2017

Partidul Democrat din Moldova susţine femeile în politică

Partidul Democrat din Moldova susţine femeile în politică

”Ceea ce face diferenţa între oamenii de succes este motivaţia, competenţa şi determinarea, nicidecum genul sau vârsta”. Este afirmaţia făcută de preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în cadrul şedinţei Organizaţiei Femeilor Democrate. La adunare a fost aprobată şi o rezoluţie, care pune accent pe promovarea meritrocaţiei.

De mai mulţi ani, PDM susţine femeile care se dedică şi îşi aduc aportul la schimbarea spre bine în ţară. Vlad Plahotniuc a ţinut să aprecieze efortul lor.

"Doamnelor le sunt caracteristice anumite abilităţi şi, dacă vreţi, responsabilităţi mai mari decât a bărbaţilor. Eu cred că e o chestiune, dacă vreţi, nici nu de merit, dar de instinct sau de reflex", a comunicat preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Totodată, liderului PDM a ţinut să menţioneze că formaţiunea sa promovează doamnele care au aptitudini să conducă, iar diferenţă o face anume criteriul meritocraţiei. 

"Eu sunt împotrivă ca să punem 60 la sută doamne, doar pentru că sunt doamne, şi totodată sunt împotrivă ca să se întâmple aşa ca o doamnă ar fi neapreciată într-un domeniu", a declarat preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Vlad Plahotniuc şi-a adus aminte şi de rolul pe care l-a avut mama sa, care şi-a protejat întreaga familie. Liderul Partidului democrat a spus că femeile sunt mai responsabile, iar aceste calităţi le ajută chiar şi să îi întreacă pe bărbaţi, în calea spre succes. "Poate ele pot să cedeze la viteză, dar în drum pot să îşi ia o viteză mai mare şi să fie mai bune decât bărbaţii", a afirmat preşedintele Partidului Democrat din Moldova.

Femeile prezente la şedinţă i-au mulţumit lui Vlad Plahotniuc pentru aprecieri. Totodată, s-au arătat interesate de mai multe acţiuni ale guvernării. "Pe parcurs, să ne consilodăm eforturile Partidului Democrat în realizarea egalităţii de gen şi promovarea femeilor, reieşind din noile schimbări pe care le avem în sistemul electoral în Republica Moldova", a spus preşedintele Organizaţiei de Femei a PDM, Valentina Buliga.

"Acum trebuie să muncim, pentru că dacă nu muncim mai bine nu veneam la putere. Noi trebuie să rămânem în istorie ca un partid politic care a refăcut ţara şi a schimbat foarte multe", a afirmat preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. 

Partidul Democrat este formaţiunea cu cei mai mulţi primari-femei. Din 512 primari PDM, 92 sunt doamne, ce constituie aproape 20 la sută. 
Organizaţia de Femei a PDM, care are aproape 27 de mii de membre, a fost creată în 2004, şi are scopul de a asigura reprezentarea paritară şi participarea activă a femeilor la întreaga viaţă politică, socială, economică şi culturală.

Sursa: Publika.md