Partidul Democrat din Moldova

Buliga Valentina

Buliga Valentina

Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDM, fost ministru al Muncii, Protecţiei sociale şi Familiei, este o femeie sensibilă la problemele celor vulnerabili şi hotărâtă să impună soluţii pentru aceştia, în ciuda dificultăţilor cu care se confruntă statul. Este admirată de colegi.

A absolvit în 1983 Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “N:Testemiţeanu”, specialitatea farmacie, iar 2004 – Academia de Administrare Publică pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova, magistru în administraţia publică.

Şi-a început cariera profesională în calitate de farmacist diriginte la Spitalul raional Făleşti. Ulterior, a activat succesiv în calitate de şef de direcţie în cadrul ministerului Sănătăţii, şef de laborator în cadrul Institutului Naţional de Farmacie, şef Departament asigurări medicale al Companiei Internaţionale QBE Asito. În 2005, este aleasă deputat în Parlamentul RM, iar în 2009 - desemnată ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. Din 2014 este deputat în Parlamentul RM.  A fost decorată cu "Ordinul de Onoare".

Data naşterii: 2 septembrie 1961.

Este căsătorită, are 2 copii.