Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

25 Septembrie 2019

Vladimir Cebotari s-a lansat în cursa pentru Primăria capitalei: Vreau ca prima opţiune a copiilor mei, atunci când se vor gândi cum să-şi făurească drumul în viaţă, să fie Chişinău

Vladimir Cebotari s-a lansat în cursa pentru Primăria capitalei: Vreau ca prima opţiune a copiilor mei, atunci când se vor gândi cum să-şi făurească drumul în viaţă, să fie Chişinău

Candidatul PDM pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Vladimir Cebotari, s-a lansat astăzi în cursa electorală. Evenimentul a avut loc la locul de unde a început construcţia oraşului. Democraţii consideră că acest lucru este simbolic, deoarece Chişinăul are nevoie de un nou început, de o construcţie, de un ”restart”, de o altfel de viziune.

Vladimir Cebotari a menţionat că s-a angajat astăzi în lupta pentru un Chişinău în care să ne placă să trăim, cu instituţii eficiente, cu funcţionari competenţi şi dedicaţi. „Eu cred în Chişinăul meu de suflet pe care îl putem construi împreună. Locuiesc în Chişinău cu familia mea, soţia şi 2 copii, cu mamele şi vreau să locuim în continuare în Chişinău. Şi vreau ca prima opţiune a copiilor mei, atunci când se vor gândi cum să-şi făurească drumul în viaţă, să fie Chişinău”, a declarat Cebotari.

Candidatul PDM la funcţia de primar al capitalei propune crearea, în fiecare cartier a unor centre care să semnaleze primăriei problemele chişinăuienilor: ”În fiecare cartier vom crea câte o funcţie de controlor social, care va servi drept avertizor şi raportor pentru fiecare dezordine, fiecare situaţie de avarie sau situaţie care necesită atenţia municipalităţii. Un centru special va colecta, raporta, direcţiona situaţiile la serviciile specializate şi va avea grijă ca aceste avertizări să fie duse până la capăt, aşa cum vrea cetăţeanul”. De asemenea, democratul se pronunţă pentru susţinerea localităţilor din suburbii, una dintre iniţiativele sale fiind ca produsele fermierilor din suburbii să se regăsească la iarmaroacele din capitală.

Printre priorităţile lui Vladimir Cebotari pentru Chişinău se numără: drumuri bune şi iluminate, aer curat, transport modern, curţi amenajate, infrastructură rutieră modernă, trafic rutier fluid, piste pentru biciclişti, trotuare, transport public, cultură, turism, antreprenoriat.

Preşedintele PDM Pavel Filip a declarat că echipa Partidului Democrat este singura care a demonstrat că poate face fapte concrete şi poate gestiona situaţii de criză. „În această campanie am văzut candidaţi cu programe bune, aşa cum am văzut în trecut guverne cu programe de guvernare bune, însă numai guvernarea Partidului Democrat a reuşit cu adevărat să schimbe lucrurile în câteva domenii de care suntem mândri: am construit Drumuri Bune, am majorat salarii şi pensii, am scăzut preţuri şi tarife, am ajutat tinerii să-şi cumpere o primă locuinţă. Am reuşit toate aceste lucruri pentru că Partidul Democrat are câteva lucruri pe care alţii nu le au: echipă, viziune, experienţă. Şi mai avem ceva. PDM are Fapte”, a subliniat Pavel Filip. Fostul premier s-a referit şi la anul 2017, când a intervenit în gestionarea unor situaţii de criză în Chişinău, cum sunt ninsorile din aprilie sau criza deşeurilor.

La alegerile locale din 20 octombrie,  Partidul Democrat are 650 de candidaţi la funcţia de primar şi mii de candidaţi pentru funcţia de ales local în toată ţara.