Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

17 Iulie 2017

Vlad Plahotniuc, întâlnire bilaterală cu preşedintele Internaţionalei Socialiste, George Papandreou

Vlad Plahotniuc, întâlnire bilaterală cu preşedintele Internaţionalei Socialiste, George Papandreou

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri, 12 iulie, cu preşedintele Internaţionalei Socialiste, George Papandreou. Întâlnirea celor doi a avut loc în marja Consiliului Internaţionalei Socialiste care a avut loc la New York, SUA, în perioada 11 -12 iulie şi a vizat consolidarea relaţiei politice dintre Partidul Democrat din Moldova şi Internaţionala Socialistă.

Liderul democrat a avut un schimb de opinii cu George Papandreou în legătură cu reformele pe care actuala guvernare le pune în aplicare. În acest sens, Vlad Plahotniuc i-a prezentat interlocutorului său măsurile luate de Guvernul condus de PDM în lupta cu corupţia, dar şi cele pentru stimularea economică a ţării şi care au permis atingerea unor indicatori macroeconomici buni anul trecut şi cu perspective de creştere şi în anul în curs.

De asemenea, preşedintele PDM a apreciat experienţa politică a preşedintelui Internaţionalei Socialiste. În context, Vlad Plahotniuc l-a invitat pe George Papandreou în Republica Moldova, pentru a împărtăşi din această experienţă colegilor săi din Partidul Democrat din Moldova.

La rândul său, George Papandreou s-a arătat interesat de procesele politice din ţara noastră şi i-a mulţumit liderului democrat pentru rolul pe care Partidul Democrat îl joacă în Internaţionala Socialistă.

Din componenţa delegaţiei conduse de Vlad Plahotniuc au făcut parte: Vlad Cebotari, vicepreşedinte al PDM, Cristina Balan, vicepreşedinte al PDM, Vitalie Iurcu, şef Departament Economic al PDM, George Saghin, consilier al Preşedintelui PDM, Tatiana Solomon, Însărcinat cu Afaceri ad interim, Ambasada Moldovei în SUA. Delegaţia a mai fost însoţită de către Cristina Nazari, senior personal assistant, Tatiana Borozan, senior protocol assistant, Xenia Piciughin, PR assistant.

 

17_07_17_1


17_07_17_2