05 Iunie 2018

Vlad Plahotniuc în Statele Unite: Interconectarea energetică cu Occidentul este esenţială pentru Moldova

Vlad Plahotniuc în Statele Unite:  Interconectarea energetică cu Occidentul este esenţială pentru Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, efectuează în această perioadă o deplasare în Statele Unite ale Americii, unde are programate mai multe întâlniri cu lideri politici, membri ai societăţii civile şi reprezentanţi ai mediului universitar american.

Primul moment al vizitei preşedintelui PDM a fost întâlnirea cu congresmanul de Texas Pete Olson, care este şi preşedintele Grupului parlamentar SUA – Moldova. Evenimentul a avut loc luni, la Houston, în statul Texas.

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să-l revăd pe domnul congresman şi este o mândrie pentru mine să-l pot considera prieten. Am discutat subiecte diverse din domeniul economico-social, reformele realizate, dar şi o temă foarte importantă pentru Moldova – securitatea energetică. Am discutat de asemenea despre alegerile parlamentare care urmează şi despre relaţiile moldo-americane în general”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a afirmat în cadrul întrevederii că Republica Moldova lucrează în această perioadă pentru asigurarea alternativei energetice a ţării, informându-l pe congresmanul american (care e şi membru în Comisia pentru Energie şi Comerţ a Camerei Reprezentanţilor) despre construirea gazoductului Ungheni – Chişinău. „Domnul Olson e un bun cunoscător al temelor energetice şi a fost interesat de eforturile Republicii Moldova de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie. Categoric ţara noastră are nevoie de alternativa energetică şi eforturile continuă foarte serios în această direcţie”, a subliniat Vlad Plahotniuc.

Reprezentantul în Congresul SUA, Pete Olson, a ţinut să transmită un mesaj în numele celor 800 de mii de oameni din statul Texas pe care îi reprezintă. „Iubim Moldova. Este o ţară minunată şi un aliat pentru noi. Îndemn să muncim împreună şi să devenim mai apropiaţi, aşa cum am devenit în ultimul an de zile. Avem o relaţie foarte bună; să o fortificăm şi să o facem mai puternică” a spus Pete Olson.

Alături de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, la întâlnirea cu congresmanul american au fost prezenţi vicepreşedinţii partidului Andrian Candu şi Vlad Cebotari.