26 Martie 2019

Vlad Plahotniuc după dialogul PDM cu Igor Dodon: PDM vrea să formeze o majoritate parlamentară pentru a rezolva problemele oamenilor

Vlad Plahotniuc după dialogul PDM cu Igor Dodon:  PDM vrea să formeze o majoritate parlamentară pentru a rezolva problemele oamenilor

O delegaţie a Partidului Democrat din Moldova, formată din preşedintele PDM Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele PDM Pavel Filip şi vicepreşedintele PDM Andrian Candu, a avut o discuţie cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în ceea ce priveşte soluţiile pentru depăşirea blocajului post-electoral şi crearea noii guvernări în ţara noastră.

La încheierea discuţiilor de la Reşedinţa de Stat, Vlad Plahotniuc a declarat că Partidul Democrat are o abordare constructivă şi doreşte crearea unei guvernări stabile şi responsabile.

„Am transmis şefului statului că Partidul Democrat este deschis dialogului cu toate formaţiunile, cu toate partidele care vor să evite criza politică. PDM are intenţia de a forma cât mai curând posibil o majoritate parlamentară ca să stabilizăm situaţia din ţară, să oprim incertitudinea şi să ne ocupăm cu rezolvarea problemelor oamenilor”, a afirmat liderul democraţilor.

În acest context, Vlad Plahotniuc a precizat că nu PDM, dar alte forţe politice, vor fi responsabile pentru eventuale alegeri anticipate, adăugând că democraţii sunt flexibili şi vor cu adevărat să fie găsite soluţii. Preşedintele PDM a subliniat de asemenea că, înainte de orice numiri sau alegeri în funcţii parlamentare sau guvernamentale, este nevoie de crearea unei majorităţi parlamentare, bazată pe principii şi obiective clare.