07 Februarie 2019

Vlad Cebotari la briefingul PDM: Democraţii au discutat direct în campanie cu peste 120 de miii de cetăţeni. Candidaţii PDM în circumscripţii sunt oameni cunoscuţi, cu realizări, în timp ce candidaţii opoziţiei nu au realizări şi se ascund sub sigle de partid

Echipa Partidului Democrat din Moldova, care merge zilnic în toată ţara cu Caravana electorală pentru a informa cetăţenii despre realizările PDM, dar şi despre proiectele de viitor, a avut peste 330 de întâlniri directe cu alegătorii şi a discutat cu mai mult de 22 mii de cetăţeni.

De asemenea, dacă se adaugă activităţile candidaţilor din circumscripţiile uninominale, până la acest moment democraţii din Moldova au avut peste 2800 de întâlniri directe cu mai mult de 120 de mii de cetăţeni.

Aceste informaţii au fost prezentate de către vicepreşedintele PDM, şeful staff-ului electoral, Vlad Cebotari, în cadrul unui briefing de presă susţinut la sediul central al partidului.

”Este îmbucurător faptul că cetăţenii au înţeles şi înţeleg exact proiectele pe care le-a lansat Partidul Democrat. Ei înţeleg ce înseamnă şi reforma pensiilor, ei înţeleg ce înseamnă şi Drumuri Bune, şi Prima Casă, chiar şi reforma fiscală”, a arătat Vlad Cebotari.

Şeful staff-ului electoral a subliniat că această campanie de comunicare a PDM este foarte bine primită de către cetăţeni, iar încrederea în candidaţii democraţi pe circumscripţii uninominale este în creştere.

„Sunt oameni cunoscuţi, sunt oameni de-ai locului, sunt oameni care au realizări în spatele lor”, a spus Vlad Cebotari, arătând că există o mare diferenţă între candidaţii PDM din circumscripţiile uninominale şi candidaţii partidelor de opoziţie, iar opoziţia face campanie pe sigla de partid, nu pe oameni. „Sunt puşi în faţă oameni care nu sunt cunoscuţi în teritorii, care nu au nicio realizare”, a punctat Vlad Cebotari referindu-se la candidaţii opoziţiei în circumscripţii.

Vorbind despre conţinutul întâlnirilor PDM cu cetăţenii, vicepreşedintele PDM a evidenţiat că cea mai frecventă întrebare ţine de iniţiativa privind instituirea indemnizaţiei lunare de 200 de lei pentru copiii sub 18 ani şi a venit cu unele precizări. ”Odată ce această lege va intra în vigoare, fiecare copil, indiferent de vârstă - fie că are 2 ani, fie că are 7 ani, fie că are 17 ani şi 5 luni - va beneficia de un ajutor de 200 de lei lunar. Înţelegem că multe formaţiuni de opoziţie încearcă să discrediteze şi această iniţiativă bună, dar şi multe alte reforme care au fost realizate. Ei îşi bat joc de oameni, vorbind doar minciuni şi venind cu diferite mesaje false”, a afirmat Vlad Cebotari.

Şeful staff-ului electoral al PDM a mai scos în evidenţă că opoziţia promovează mesaje negative, care divizează societatea, iar astfel de lucruri pot alimenta inclusiv incidente electorale. Pe acest subiect, vicepreşedintele PDM a comunicat că mai multe panouri electorale ale PDM au fost vandalizate – la Hânceşti, în localităţile Dolna şi Micleuşeni din raionul Străşeni – în timp ce noaptea trecută, la unul dintre sediile PDM de la Glodeni, a fost un incendiu.

”Nu vrem să facem supoziţii. Organele de poliţie să investigheze cauzele. Dar facem un nou apel către toate formaţiunile politice să îşi îndemne, instruiască dacă e cazul membrii de partid şi să promoveze idei de campanie curată, fără ură şi să se abţină de la acţiuni violente. Noi am făcut instruirile necesare cu membrii noştri de partid până la campanie şi le vom repeta pe parcurs”, a afirmat Vlad Cebotari.