24 Februarie 2019

Vicepreşedintele PDM şi şeful staff-ului electoral al partidului, Vlad Cebotari, a susţinut un nou briefing de presă la sediul partidului, la ora 17.30

Vlad Cebotari a mulţumit celor peste 1,3 milioane de cetăţeni care deja au votat, contribuind prin votul lor la viitorul Republicii Moldova. El i-a îndemnat, de asemenea, pe cetăţenii care încă nu au votat să se îndrepte spre secţiile de vot şi să-şi exprime opţiunea, alegând Partidul Democrat din Moldova.

„Votaţi pentru ca faptele bune să continue. Votaţi pentru ca să avem multe drumuri bune în ţară şi în Capitală, cât mai multe familii tinere să beneficieze de proiectul Prima Casă. Votaţi pentru salarii şi pensii mai mari, votaţi pentru ordine şi stabilitate, votaţi pentru creşterea economiei şi pentru bunăstarea fiecărui raion”, a spus Vlad Cebotari.

Referindu-se în continuare la declaraţiile făcute azi de către concurenţii politici Maia Sandu şi Andrei Năstase, şeful staff-ului electoral al PDM a declarat că cei doi lideri ai Blocului ACUM au avut „ieşiri isterice”, cu scopul de a tulbura şi tensiona spiritele în societate şi a calificat drept „comică” jeluirea lor privitoare la prezenţa prea mare la vot.

„Este o problemă că aceşti lideri încearcă să manipuleze opinia publică şi să descurajeze prezenţa la vot. Ar fi mai corect ca domnul Năstase să explice de ce a încălcat legea atunci când a făcut agitaţie electorală în secţia de vot. Ar fi mai corect ca doamna Sandu să explice ce se întâmplă într-o secţie de vot din străinătate, unde interlopii finanţează votul în favoarea ei. Să explice împreună cu socialiştii de ce pun oamenii să deterioreze panourile PDM, legal amplasate, sau să vandalizeze casele colegilor noştri. Aceste lucruri sunt probate şi în privinţa lor noi am făcut demersurile necesare către instituţiile competente”, a afirmat vicepreşedintele PDM în cadrul briefingului de presă. Vlad Cebotari a declarat că aceste derapaje ale opoziţiei nu pun totuşi sub niciun risc alegerile şi nu influenţează rezultatul lor.

Cu privire la procesul electoral din regiunea transnistreană, vicepreşedintele PDM a precizat că partidul a sesizat autorităţile competente în legătură cu posibila încălcare a legii şi a reînnoit apelul către aceste autorităţi să-şi facă datoria. În legătură cu votul din diaspora, Vlad Cebotari a remarcat că azi nu mai sunt incidentele de la alegerile precedente, criticând în acelaşi timp, Blocul ACUM pentru promovarea de intoxicări şi pe acest subiect.

„Observăm o intensificare a mesajelor false ale Blocului ACUM, dar probabil acest lucru se datorează faptului că nu au fost suficient de activi, nu au avut mesaj, nu au ştiut să îşi facă campanie, au pierdut mult din susţinerea cetăţenilor”, a arătat Vlad Cebotari. El a încheiat spunând că opoziţia de dreapta încearcă să găsească scuze „de ce nu acum, dar deja altădată”, considerând că Blocul ACUM se pregăteşte pentru eşecul său electoral.