Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

27 Iunie 2019

Vicepreşedintele Parlamentului, Monica Babuc, s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevicius

Vicepreşedintele Parlamentului, Monica Babuc,  s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevicius

Vicepreşedintele Parlamentului, Monica Babuc s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevičius.

În cadrul discuţiilor, oficialii au apreciat înalt evoluţiile pozitive în dezvoltarea cooperării bilaterale între cele două state. Monica Babuc a mulţumit Guvernului şi Seimas-ului Republicii Lituania pentru atitudinea bună şi prietenoasă, comunicarea eficientă pe diferite paliere, dar mai ales ministrului Linkevičius pentru deschiderea şi suportul în procesul de realizare a reformelor interne, atingerea aspiraţiilor de integrare europeană a Republicii Moldova şi de reunificare teritorială a ţării. În context, amintim că Lituania a fost co-autoarea Rezoluţiei intitulate „Retragerea completă şi necondiţionată a trupelor militare străine de pe teritoriul RM”, inclusă la punctul 35 de pe agenda celei de-a 72-a Sesiuni a Adunării Generale a ONU „Conflictele prelungite din arealul GUAM şi implicaţia acestora pentru pacea, securitatea şi dezvoltarea internaţională”.

La rândul său, Linas  Linkevičius şi-a exprimat recunoştinţa pentru suportul pe care l-a avut din partea Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova în realizarea cu succes a diverselor proiecte comune, dând asigurări că Republica Lituania va continua să acorde sprijin constant Republicii Moldova. Oficialul a relevat că opţiunea europeană şi occidentală ar corespunde cel mai bine eforturilor autorităţilor moldoveneşti de a asigura stabilitatea politică în ţara noastră, dar şi dezvoltarea de mai departe a Republicii Moldova.

În final, Monica Babuc l-a informat pe ministrul lituanian despre momentul politic prin care trece Republica Moldova, despre criza politică care a fost depăşită şi a subliniat că fracţiunea PDM va depune toate eforturile şi va susţine toate demersurile în scopul continuării reformelor începute de Guvernul Filip şi apropierii Republicii Moldova de comunitatea europeană, având drept scop integrarea ţării în Uniunea Europeană şi creşterea standardelor de viaţă a cetăţenilor.

La întrevedere a participat Alexandru Jizdan, deputat în Parlament din partea Partidului Democrat din Moldova.