22 Ianuarie 2021

Tinerii Democraţi au protestat împotriva abuzurilor comise de conducerea ASP faţă de membrii PDM. Pentru a acorda susţinere celor intimidaţi a fost creată o celulă de criză

Organizaţia de Tineret a PDM a organizat astăzi un flashmob la sediul Agenţiei Servicii Publice, protestând împotriva presiunilor făcute de conducerea instituţiei asupra membrilor şi simpatizanţilor Partidului Democrat din Moldova.

Secretarul general al organizaţiei de tineret PDM, Artiom Guşan, spune că abuzurile în cadrul ASP au început îndată după ce PDM a declarat că părăseşte coaliţia de guvernare, iar protagoniştii acestor presiuni sunt în special: directorul general Vladislav Zara şi directorul adjunct Vladimir Zmuncilă.

Potrivit lui Artiom Guşan, angajaţii sunt chemaţi în cabinetele directorilor şi presaţi să scrie cerere de demisie. În cazul în care refuză, aceştia sunt intimidaţi de subdiviziunile de securitate internă.

Pentru a lupta cu acest fenomen care se intensifică, PDM creează o celulă de criză, formată din jurişti care vor acorda asistenţă juridică tuturor persoanelor cărora li se încalcă drepturile la locul de muncă.

Tineretul Democrat vine cu un îndemn către toţi cetăţenii: “îndrăzniţi să vă faceţi auziţi”. Cu cât mai multe ilegalităţi vom scoate la iveală şi vom vorbi deschis despre încălcările comise de funcţionarii publici, cu atât mai puţin spaţiu de manevră vor avea ei. Tinerii democraţi solicită organelor abilitate să ia act de abuzurile relatate şi să intervină pentru a stopa ilegalităţile care se fac în cadrul ASP, dar şi al altor instituţii de stat.