06 Februarie 2018

Prima şedinţă a conducerii Partidului Democrat, organizată în noul sediu

Biroul Politic al Partidului Democrat din Moldova s-a reunit astăzi, 6 februarie, în prima şedinţă din acest an, la noul sediul al partidului.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate rezultatele, restanţele şi priorităţile Parlamentului şi Guvernului pentru anul 2018, dar şi ale partidului de guvernământ.

La această şedinţă au fost invitaţi şi noii miniştri nominalizaţi de către Partidul Democrat. De la bun început, s-a dorit ca activitatea acestora să poată fi concentrată şi să aibă la bază aşteptările reale ale cetăţenilor, aşa cum reies ele din datele colectate din teritoriu şi cele din sondajele efectuate periodic. Este nevoie ca activitatea Guvernului să poată fi separată de activitatea electorală, dar să aibă conexiune permanentă cu problemele şi necesităţile oamenilor.

Va fi creat un mecanism prin care Guvernul să fie ţinut cât mai departe de campania electorală, să le fie create miniştrilor condiţii să muncească, nu să-şi consume energia lăsându-se atraşi în polemici politice, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Totodată, în cadrul şedinţei de astăzi a fost prezentată strategia partidului pentru următoarea perioadă. Aceasta este una care se bazează pe apropierea Partidului Democrat cât mai mult de cetăţeni. Scopul este de a implementa cele mai bune reforme în beneficiul populaţiei şi al Republicii Moldova.

PDM va avea o tactică destul de clară şi va lucra în beneficiul cetăţeanului, fără a se implica în lupte politice, a declarat Vitalie Gamurari.

De asemenea, în cadrul şedinţei săptămânale au fost prezentate cele nouă departamente de specialitate al PDM, constituite din specialişti atât din cadrul partidului, cât şi din afară. Rolul lor este de a face cele mai bune proiecte pentru oameni, dar şi pentru a contribui la îmbunătăţirea cadrului legislativ prin propuneri de idei şi proiecte de legi către Guvern şi Parlament.