05 Aprilie 2018

Preşedintele PDM s-a întâlnit cu co-raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a discutat joi cu Maryvonne Blondin (Franţa) şi Egidijus Vareikis (Lituania), co-raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, aflaţi în prima lor vizită de monitorizare la Chişinău.

Preşedintele democrat a reiterat angajamentul PDM şi al coaliţiei de guvernare pentru modernizarea societăţii şi îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor. El a spus de asemenea că PDM va face toate eforturile pentru a asigura o nouă coaliţie pro-europeană după alegerile parlamentare din acest an şi a adresat co-raportorilor APCE invitaţia de a monitoriza procesul electoral din Republica Moldova.

Maryvonne Blondin şi Egidijus Vareikis, numiţi la începutul acestui an co-raportori pentru Moldova, au dorit să se informeze de la preşedintele democrat Vlad Plahotniuc despre situaţia politică din ţara noastră, despre ultimele evoluţii legislative privitoare la subiecte precum democraţia, statul de drept şi drepturile omului, dar şi despre pregătirea alegerilor parlamentare din 2018.

Întâlnirea a avut loc într-o atmosferă deschisă, atât liderul PDM cât şi co-raportorii APCE exprimând dorinţa de a continua buna colaborare dintre Republica Moldova şi Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.