12 Iunie 2018

PDM va realiza o amplă campanie de informare cu privire la beneficiile principalelor programe naţionale dedicate cetăţenilor

La şedinţa săptămânală de marţi, 12 iunie curent, Partidul Democrat din Moldova a făcut o amplă evaluare a stadiului implementării mai multor proiecte anunţate în ultimele luni. PDM face periodic astfel de evaluări pentru a  avea informaţii de la colegii din Guvern şi Parlament, astfel încât să se poată interveni în cazul în care se înregistrează întârzieri.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari a declarat în cadrul briefingului de presă de după şedinţă că, în acest context, s-a discutat şi despre atacul puternic al opozanţilor PDM asupra celor mai importante programe naţionale pe care le lansează şi pe care Guvernul le aduce la îndeplinire.

”Ne ciocnim de tot mai multe  încercări de a prezenta negativ aceste proiecte. Uneori atacurile ajung până la absurd. Aceste atacuri însă nu sunt împotriva PDM,  ci împotriva cetăţenilor, care au nevoie de aceste proiecte”, a punctat Gamurari.

Democratul a remarcat că, aşa cum declara PDM de mai multe ori, toate proiectele mari sunt iniţiate ca urmare a solicitărilor venite de la cetăţeni, din teritoriu. Gamurari a reiterat că reprezentanţii PDM merg săptămânal în ţară, discută cu oamenii, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale tocmai pentru a identifica ceea ce este nevoie de făcut pentru ca populaţia să beneficieze de măsuri bune pentru familiile lor.

Totuşi, se observă tendinţa opozanţilor  – PDA şi PAS de a duce în eroare cetăţenii, care dezinformează populaţia că programul Prima Casă nu se va realiza, ca să nu beneficieze de el. La moment, însă, sunt peste 100 de beneficiari care deja intră în casele lor. Sunt încă 100 de persoane care au depus dosarele pentru a beneficia de acest proiect.  ”Vedem clar că acest program oferă posibilitatea tinerilor să îşi cumpere o locuinţă în cele mai avantajoase condiţii. Oricine va face un calcul elementar va vedea că Prima Casă este un program foarte bun pentru cei care se încadrează în condiţiile de aplicare”, a declarat reprezentantul PDM, care a adăugat că, în scurt timp, se va lansa, aşa cum a promis PDM, Programul Prima Casă 2, dedicat exclusiv angajaţilor din sectorul de stat.

Aceleaşi zvonuri false sunt lansate din partea oponenţilor PDM despre ghişeul unic, despre programul de subvenţii în agricultură pentru tineri, proiectul de achiziţie a ambulanţelor, proiectul de realizare apă-canal în toată ţara etc.

”Deja vorbim de o propagandă iresponsabilă menită să îi ţină pe oameni departe de proiecte care le fac viaţa mai bună şi la standarde din ce în ce mai moderne”, a declarat Gamurari.

În acest context, PDM a decis să facă o amplă campanie de informare cu privire la aceste programe pentru că există riscul ca oamenii să fie dezinformaţi şi să nu beneficieze de ele.

Un alt subiect discutat în şedinţă a vizat rezultatele vizitei preşedintelui PDM,  Vlad Plahotniuc, în Statele Unite, efectuată  săptămâna trecută, împreună cu preşedintele Parlamentului-Andrian Candu şi vicepreşedintele PDM- Vlad Cebotari. Democraţii au avut întrevederi cu mai mulţi congresmeni americani, iar discuţiile s-au axat pe colaborarea dintre Moldova şi SUA, despre modul în care putem întări relaţiile bilaterale. Ca o scurtă concluzie a acestei vizite, în urma întâlnirilor şi a subiectelor abordate, a reieşit faptul că Moldova are sprijinul partenerilor americani pentru a merge în continuare pe vectorul pro occidental.