24 Februarie 2019

PDM solicită CEC să intervină în cazul implicării persoanelor care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova în acţiunile de agitaţie electorală în favoarea BE ACUM

Partidul Democrat din Moldova solicită Comisiei Electorale Centrale să intervină în cazul implicării persoanelor care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova în acţiunile de agitaţie electorală în favoarea blocului electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”.

Partidul Democrat a sesizat CEC referitor la faptul că Maia Sandu şi Andrei Năstase, copreşedinţii concurentului electoral blocul electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”, beneficiază de o asemenea publicitate electorală interzisă, distribuită pe reţelele sociale, sub forme camuflate, prin intermediul unor simpatizanţi sau persoane oficiale şi conturi din străinătate.

Un exemplu în acest sens este postarea de astăzi a domnului Siegfried Mureşan, deputat european din partea Grupului PPE şi membru al Partidului Naţional Liberal din România.

Considerăm revoltătoare atitudinea iresponsabilă a acestui oficial european. Deşi în trecut a avut calitatea de observator electoral în Republica Moldova, cunoaşte foarte bine despre interdicţiile prevăzute în art. 52 din Codul electoral, totuşi acesta sfidează bunul simţ şi legea, având scopul politic de a-şi promova politicienii pe care mizează în Republica Moldova.

PDM a solicitat intervenţia CEC în vederea încetării unor asemenea practici ilegale şi sancţionarea Blocului electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”, conform Codului electoral.