07 Iunie 2019

PDM s-a angajat să depună toate eforturile ca cetăţenii să nu resimtă niciun impact negativ în urma organizării alegerilor parlamentare anticipate

Consiliul Politic Naţional al PDM a discutat contextul politic şi situaţia creată în ţară urmare a refuzului Blocului electoral ACUM şi a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova de a crea a alianţă parlamentară viabilă şi un Guvern funcţional.

În acest context, Partidul Democrat din Moldova s-a angajat să depună toate eforturile ca cetăţenii să nu resimtă niciun impact negativ  în urma organizării alegerilor parlamentare anticipate. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele PDM Andrian Candu după şedinţa Consiliului Politic Naţional.

Andrian Candu a amintit că, imediat după alegerile din 24 februarie, Partidul Democrat şi-a arătat disponibilitatea de a discuta cu alte partide despre formarea majorităţii parlamentare şi a unei guvernări responsabile. ”Noi niciodată nu am discutat despre funcţii, mai mult ca atât am propus colegilor de la ACUM funcţia de prim-ministru şi asumarea guvernării. Cu regret, ei nu au venit nici să discute cu noi. În aceste 3 luni, niciodată nu am auzit ca ei să discute despre nevoile şi problemele oamenilor, despre soluţii ca în acest stat fiecare cetăţean să fie fericit şi să dorească să trăiască. Au pus interesele personale şi de partid mai presus decât interesele cetăţenilor. Şi-au încălcat angajamentele şi promisiunile făcute în alegeri şi înainte”, a declarat Candu.

De asemenea, Andrian Candu s-a referit la modalitatea de finanţare a viitoarelor alegeri. ”În buget nu erau prevăzuţi bani pentru anticipate. Vom căuta soluţii legale şi economice ca costurile să fie suportate de către partidele politice. Nu cetăţenii şi nu ţara trebuie să sufere în  urma iresponsabilităţii celor care s-au jucat cu ţara în aceste 3 luni”, a punctat vicepreşedintele PDM.

Prim-ministrul Pavel Filip, a dat asigurări, la rândul său, că Guvernul este funcţional şi va activa în continuare în beneficiul oamenilor, astfel încât cetăţenii să nu resimtă efectele crizei politice.

De asemenea, Pavel Filip a reiterat că în bugetul de stat sunt suficienţi bani pentru a acoperi în măsură deplină toate cheltuielile bugetare. ”Bani în buget sunt suficienţi ca să fie achitate la timp salariile  aşa cum au fost majorate, pensiile vor fi plătite la timp şi în valorile care au fost indexate, programele naţionale precum Drumuri bune vor continua, la fel ca şi Prima casă. Am discutat că poate vom mai veni şi cu alte proiecte sociale în această perioadă. Nimeni nu va simţi efecte economice provocate de această criză politică, cauzată de iresponsabilitatea politicienilor de la PSRM şi ACUM”, a dat asigurări Prim-ministrul Pavel Filip, care a mai punctat că, de luni, cetăţenii vor resimţi mult mai intens lucrul Guvernului.