17 Noiembrie 2020

PDM nu va participa la consultări la Preşedinţie: Pledăm pentru un dialog cu toate partidele autentice, care trebuie demarat imediat

Membrii Biroului Executiv al Partidului Democrat din Moldova s-au întrunit astăzi în şedinţă de lucru. În cadrul acesteia au fost discutate rezultatele alegerilor prezidenţiale, dar şi contextul politic actual, precum şi eventuale scenarii în continuare.

PDM consideră imperativ necesar un dialog la nivel de partide politice autentice în Parlament, care să se soldeze cu elaborarea unui plan anti-criză, instituirea unui nou guvern agreat de toate forţele politice, curăţarea clasei politice şi ulterior organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere şi corecte. Democraţii se pronunţă pentru următoarele domenii ca fiind esenţiale în depăşirea crizei în care se află ţara: lupta împotriva pandemiei, reformarea justiţiei şi relansarea economiei.

Ieri PDM a anunţat că nu va participa la consultări cu instituţia prezidenţială. Liderul PDM Pavel Filip a declarat că formaţiunea pe care o conduce pledează pentru discuţii în cadrul unei mese rotunde, într-un format care să capete un statut permanent, la care ar participa toate partidele autentice. ”În acest moment, dialogul pe filiera bilaterală nu poate fi productiv şi eficient, mai ales în situaţia în care suntem. Şi aceste discuţii trebuie demarate imediat, dat fiind situaţia de criză în care ne aflăm şi presiunea timpului”, a menţionat Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.