Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

18 Octombrie 2017

PDM: Informaţiile privind posibila înlocuire din funcţie a prim-ministrului sunt false şi au fost lansate cu scopul de a intoxica opinia publică

PDM: Informaţiile privind posibila înlocuire din funcţie a prim-ministrului sunt false şi au fost lansate cu scopul de a intoxica opinia publică

Câteva instituţii de presă şi unii politicieni au vehiculat, ieri, în spaţiul public informaţii false privind posibila înlocuire din funcţie a prim-ministrului. 

În acest context, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, precizează pentru a patra oară în acest an că actualul Guvern, condus de premierul Pavel Filip, îşi va duce mandatul până la capăt şi nu există nicio intenţie de schimbare a acestuia din funcţie şi nicio intenţie a liderului PDM de a ocupa această funcţie.

Mai mult, preşedintele PDM împreună cu întreaga conducere a partidului îşi exprimă satisfacţia faţă de activitatea prim-ministrului şi îi acordă toată susţinerea politică lui şi echipei de miniştri, pe care îi va sprijini activ în îndeplinirea cu succes a programului de guvernare. 

Calificăm informaţiile false apărute din nou în spaţiul public pe aceste subiect ca fiind minciuni lansate de câteva personaje toxice, care se ascund în spatele activităţii politice sau jurnalistice pentru a manipula opinia publică. Această informaţie falsă a mai fost vehiculată de patru ori în acest an şi de fiecare dată a fost infirmată de PDM atât prin comunicări publice, cât şi prin acţiunile sale. 

Considerăm că este important ca opinia publică să atragă atenţia la persoanele şi instituţiile de presă care lansează astfel de intoxicări şi să le dea votul de blam pe care îl merită. Cu atât mai mult cu cât una din televiziunile care multiplică insistent astfel de informaţii a beneficiat sau beneficiază de bani din partea partenerilor externi, pe care îi foloseşte pentru a-i dezinforma pe cetăţenii Republicii Moldova, iar finanţatorii externi urmează să fie sesizaţi în acest sens.