26 Martie 2021

PDM, după consultările la preşedinţie: Propunem încetarea luptelor politice, abandonarea pe moment a ideii anticipatelor şi demararea urgentă a discuţiilor pentru instalarea unui guvern anti-criză

MAIA SANDU: OM DE STAT SAU POLITICIAN?

După ziua de ieri cu toţii am înţeles că mai bine nu va fi şi că cetăţenii sunt deja pe cont propriu. Ajutoare nu vor fi. Astăzi nu am venit la consultările de la Preşedinţie cu planuri şi scenarii, ci cu o simplă întrebare: ce va fi cu oamenii? Ce să le spunem celor care îşi îngroapă apropiaţii sau au rude şi prieteni în spital, la terapie intensivă?

Alegerea pe care trebuie să o facă dna preşedinte nu e uşoară. Să se conducă de interesul propriului partid şi să meargă înainte spre anticipate în plină pandemie, cu oameni nevaccinaţi sau să lase orgoliul şi interesul partidului pe planul doi şi să salveze oamenii şi ţara? Un politician ar merge pe prima variantă. Un om de stat pe a doua.

Cine este Maia Sandu? Om de stat sau politician? Vrem să credem că “om de stat”. Iată de ce i-am propus 3 chestii simple:

1. Să înceteze luptele politice prosteşti şi inutile

2. Să abandoneze pe moment ideea anticipatelor

3. Să demareze urgent discuţii pentru instalarea unui guvern, în conformitate cu planul propus anterior de PDM. Un guvern nu al lui Dodon sau Şor, nu al PAS sau PPPDA, ci un guvern anti-criză.

Sperăm că măcar în ceasul al doisprezecelea vom avea oameni de stat care se gândesc la oameni şi la ţară, a declarat preşedintele PDM, Pavel Filip, după consultările la preşedinţie.